Antena Meniu Search
x

Video Bucha, o suburbie a Kievului, a fost transformată în cimitir: "Cadavre peste tot". Civilii îi acuză pe ruși de violuri, bătăi și jafuri

Forţaţi să se retragă din jurul Kievului, ruşii lasă în urmă cimitire de civili şi distrugeri. Din ce în ce mai multe ţări cer ca Rusia să fie anchetată pentru crime de război şi Organizaţia Internaţională pentru Drepturile Omului a început deja să documenteze informaţiile că soldaţii ruşi au violat ucrainence şi au executat civili neînarmaţi şi copii.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 16.08.2022, 12:22

Vezi și

Laurenţiu Rădulescu, trimis special în Ucraina: Sunt imagini pe care nu credeam că le vom vedea vreodată. Mria, o localitate aflată undeva la o oră şi jumătate de Kiev. Oameni, cadavre ale oamenilor lăsate pe autostrada care trece pe lângă această localitate. O maşină lovită undeva în faţa mea, cei de-acolo nu au putut să iasă la timp din ea. 

Autostrada care leagă Kievul de regiunea Jîtomîr a devenit drumul spre iad. 

Laurenţiu Rădulescu, trimis special în Ucraina: 20-30 de kilometri până la Jîtomîr. O autostradă transformată într-un câmp de luptă. O cisternă a ruşilor cu semnul V distrusă în totalitate. Undeva în lateral, două tancuri, tot ale ruşilor, care au fost bombardate de către ucraineni în urmă cu câteva zile. 

Şoseaua e străjuită de sate, iar localnicii au devenit victime inocente într-un război barbar. Trupurile lor sfârtecate şi arse sunt imaginea unui popor supus unor orori de neimaginat. 

Pe acelaşi subiect

Laurenţiu Rădulescu: Clădiri lovite, undeva în faţă, maşini care au fost prinse la mijloc în momentul în care s-a tras. Cadavre ale oamenilor care au încercat să scape din confruntare, cadavre peste tot. 

Rușii au lăsat în urmă ruine și moarte

De la începutul contraofensivei, ucrainenii au eliberat peste 30 de localităţi din regiunea Capitalei. Victoria însă e amară. Ruşii au lăsat în urmă ruine şi moarte. 

Pe drumul presărat cu tragedii îl găsim pe Patrick, un australian de 30 de ani care s-a înrolat în legiunea lui Zelenski

Patrick: Am vrut să îi ajut, era lucrul corect de făcut, ştii? Situaţia de aici e în alb şi negru. De obicei istoria are şi nuanţe cenuşii, dar aici cineva face ceva rău şi trebuie să îl oprim. Am luptat alături de ei şi acum fac parte din echipele de ajutor umanitar, mă întorc să aduc oameni din zone încă afectate de război. 

Nu ştie când va pleca înapoi spre ţara lui. Un lucru e cert: nu mai e acelaşi om. Şi nici ucrainenii nu vor mai fi la fel după atacurile sălbatice îndurate. O organizaţie internaţională de apărare a drepturilor omului documentează presupuse crime de război comise de soldaţii ruşi. Civilii au raportat violuri, execuţii, bătăi atroce şi jafuri.

Suburbia Kievului transformată în cimitir

Bucha, o suburbie a Kievului, a fost transformată de ruşi în cimitir. Imaginile au îngrozit o lume întreagă. Şi barbaria continuă. Ruşii s-au repoziţionat şi continuă atacurile feroce împotriva marilor oraşe: Kiev, Herson, Nikolaev, Harkov, Mariupol şi Odessa. 

Azi dimineaţă, rachetele ruseşti au lovit o rafinărie, depozite de petrol şi alte obiective strategice de la periferia oraşului. Din fericire, nu au fost victime. Un incediu puternic a cuprins rafinăria şi nori uriaşi de fum au acoperit cerul oraşului-port Odessa. 

Regiunea Kievului, eliberată

Laurențiu Rădulescu: Am văzut trupele ruse care au fost împinse sau s-au retras. Regiunea Kievului a fost eliberată pe cel puțin o porțiune de 60 - 70 de kilometri distanță față de capitală. Toate localitățile și satele din jur au fost, în ultimele cel puțin două săptămâni, ocupate de către armata Federației Ruse. De acolo erau lansate multe rachete înspre capitală. Cel puțin în ultimele 24 de ore nu au mai existat schimburi de focuri de armă, lovituri de mortiere, de rachete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Exclusiv Observator » Bucha, o suburbie a Kievului, a fost transformată în cimitir: "Cadavre peste tot". Civilii îi acuză pe ruși de violuri, bătăi și jafuri