Antena Meniu Search
x

Noua solicitare a DNA în cazul Elenei Udrea a fost transmisă Camerei Deputaților

Procurorul general, Tiberiu Nițu, a transmis luni președintelui Camerei Deputaților și ministrului Justiției solicitarea DNA de declanșare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea pentru noi fapte în dosarul Gala Bute

Procurorul general, Tiberiu Nițu, a transmis luni președintelui Camerei Deputaților și ministrului Justiției solicitarea DNA de declanșare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și încuviințarea arestării preventive a Elenei Udrea pentru noi fapte în dosarul Gala Bute

"În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituția României, art. 12 și art. 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, art. 305 alin. 4 Cod procedură penală și ale Deciziei nr. 270 din 10 martie 2008 a Curții Constituționale, procurorul general al PÎCCJ a solicitat președintelui Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea, fost ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și actual membru al Camerei Deputaților, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului", se arată într-un comunicat al Parchetului transmis luni AGERPRES.

Totodată, Tiberiu Nițu a transmis ministrului Justiției cererea însoțită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului Elena Udrea sub aspectul celor trei infracțiuni noi reținute în sarcina acesteia și care formează obiectul unui dosar al DNA.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut luni sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale și arestării preventive a Elenei Udrea pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită.

În această cauză, Camera Deputaților a încuviințat urmărirea penală și arestarea preventivă pentru infracțiunile de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.

"Ulterior, au apărut noi elemente ce au conturat suspiciunea săvârșirii unor alte fapte, care nu erau cunoscute la momentul sesizării Camerei Deputaților. Unele dintre aceste fapte intră în conținutul infracțiunii de luare de mită pentru care a fost obținut avizul Camerei Deputaților și completează latura obiectivă a acesteia, iar celelalte fapte întrunesc elementele constitutive a două noi infracțiuni de luare de mită", susțin procurorii.

DNA a precizat că prima infracțiune de luare de mită este în legătură cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic și UAT Borsec, cea de-a doua, cu plățile efectuate de Compania Națională de Investiții către SC Consmin SA, iar cea de-a treia, cu finanțarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA și SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni și UAT Petroșani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Noua solicitare a DNA în cazul Elenei Udrea a fost transmisă Camerei Deputaților