Antena Meniu Search
x

Video Ordonanţa pe energie, noi modificări. Cine sunt românii care ar trebui să beneficieze de preţ plafonat şi cine poate primi vouchere de la stat

Ordonanţa pe energie pare o poveste fără sfârşit. Abia modificată în Senat, actul normativ a ajuns în Camera Deputaţilor unde urmează să fie iar schimbat. Premierul Nicolae Ciucă a declarat ieri, că din punctul lui de vedere, ordonanţa ar trebui să ia în calcul consumul pe luna curentă pentru cei care beneficiază de plafonarea preţului la curent electric.

de Larisa Bernaschi

la 04.10.2022, 14:25

Vezi și

Sunt modificări pe care le pregătesc cei din coaliţia de guvernare, asta după ce săptămâna trecută au făcut alte schimbări la această ordonanţă. Astăzi, ordonanţa a ajuns şi la Camera Deputaţilor, iar premierul Nicolae Ciucă spunea că ar trebui de preţ plafonat la energie să beneficieze cei care se încadrează într-un consum mai mic de 300kw/h pe lună, la factura curentă şi să nu fie calculat acest preţ în funcţie de media consumului pe anul trecut.

Pe de altă parte, o altă discuţie din cadrul coaliţiei de guvernare este legată de voucherele care ar trebui să fie oferite familiilor numeroase. Aici ne referim la familiile care au mai mult de trei copii în întreţinere. Şi aici este o discuţie, dacă aceste familii ar trebui să primească vouchere sau să fie încadrate automat la un preţ plafonat de 0,68 lei per Kw/h. Furnizorii s-au plâns deja că au cum să stabilească ce familii s-ar încadra aici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri politice » Ordonanţa pe energie, noi modificări. Cine sunt românii care ar trebui să beneficieze de preţ plafonat şi cine poate primi vouchere de la stat