Antena Meniu Search
x

Parlamentul a adoptat bugetul pe anul 2022. USR va ataca legea la CCR

Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, în plenul reunit de joi, proiectul de buget pentru anul 2022 şi proiectul de buget al asigurărilor sociale pentru anul 2022. Dan Barna a anunţat, ulterior votului, că USR va ataca proiectele la Curtea Constituţională.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.12.2021, 19:18

Parlamentul a adoptat bugetul pe anul 2022. USR va ataca legea la CCR - Shutterstock

Proiectul de lege al bugetului pe anul 2022 a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” şi 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectuul de lege privind bugetul asigurărilor sociale pentru anul 2022 a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” şi 119 „contra”.

USR va ataca bugetul la CCR

Dan Barna a anunţat de la tribuna plenului reunit că USR va ataca la Curtea Constituţională ambele proiecte pentru că propunerile legislative îi discriminează pe români şi sunt făcute de către coaliţia de guvernare doar pentru clientela politică. 

"Este un buget (...) care a aprobat amendamentele extremiştilor şi care nu a aprobat un singur amendament de la USR. USR este în momentul de faţă singura opoziţie democratică din România. Vom ataca acest buget la CCR, pentru că este un buget care discriminează românii şi susţine doar acea majoritate care a votat PSD sau PNL", a spus Barna, în plenul reunit al Parlamentului.

Pe acelaşi subiect

Barna a mai afirmat, după şedinţa de plen, că în acest buget sunt "porcării de nedescris pentru ceea ce înseamnă democraţia într-un stat european".

"Este de neacceptat ca cetăţenii României, cei care au votat USR din comunităţile cu primari USR, să nu se regăsească în acest buget, cum este de neacceptat ca un partid precum PP-USL, un partid neparlamentar, să fie finanţat de către acest buget printr-o şmecherie a PSD-PNL tocmai pentru că sunt clienţii lor politici. Este de neacceptat să fie folosit bugetul României ca o pradă de război. Acest buget este construit exact în această logică.

Dacă ne uităm la cele două zile de dezbatere, vedem că amendamentele extremiştilor, amendamentele celor de la AUR au fost acceptate în cadrul acestui buget şi niciun amendament al USR nu se află printre cele acceptate de majoritate", adăugat Dan Barna.

Barna: Bugetul este discriminatoriu

El a spus că, practic, USR este singura opoziţie democratică şi se va lupta cu toate instrumentele parlamentare şi democratice. "USR a avut toată disponibilitatea pentru a găsi o soluţie prin care şi cetăţenii români care nu au votat PSD să poată fi reprezentaţi în buget, aseară se ajunsese la o soluţie. De dimineaţă Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu mi-au spus că înţelegerea şi acordul prin care toţi cetăţenii României ar fi beneficiat de resursele bugetare nu mai este valabilă. Atacul la CCR va fi făcut de USR pentru că noi spunem că acest buget este discriminatoriu care nu poate să ne ajute în direcţia europeană a statului român", a conchis Barna. 

Premierul Nicolae Ciucă spunea, miercuri, că bugetul pe 2022 este unul echilibrat, responsabil și realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanțare și să consolideze economia pe termen mediu și lung, valorificând resursele financiare oferite de Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Stiri politice » Parlamentul a adoptat bugetul pe anul 2022. USR va ataca legea la CCR