Antena Meniu Search
x

Video Partidul lui Victor Ponta a cumpărat o Tesla de 120.000 de euro, din bani publici. Fost trezorier: "N-a avut jucării în copilărie"

Partidul condus de Victor Ponta şi-a cumpărat o Tesla de ultimă generaţie pentru care a plătit, din bani publici, peste 120.000 de euro. Bani pe care i-a primit în urma unui artificiu legal făcut de Guvernul Orban în schimbul susţinerii Pro România în Parlament. 

de Redactia Observator

la 01.07.2021, 21:21

Vezi și

În curtea partidului Pro România stă parcată o maşină cum puţine sunt la noi în ţară şi chiar în lume. Tesla X este full electric, are şapte locuri, peste 500 de kilometri autonomie şi peste 560 de cai putere. Bijuteria atinge 100 de kilometri la oră în 3.9 secunde şi ne-a costat peste 120.000 de euro. 

Titus Dobre, trezorier Pro România: Toate partidele şi-au luat maşini. Aţi uitat câte maşini avea în curte PSD? Am plătit din subvenţie, cum au făcut şi alte partide. Nu înţeleg de ce e mare nebunie aşa. S-a transformat într-o chestiune naţională. 

De fapt, a fost cumpărată din bani la care Pro România, teoretic, nu ar fi trebuit să aibă acces. Însă, în urma înţelegerilor politice, inclusiv cu Ludovic Orban, pe atunci premier, legea a fost modificată astfel încât şi partidele nou-înfiinţate cum era cazul Pro România să primească subvenţie de la stat. Aşa că anul trecut, partidul condus de Victor Ponta a încasat peste 12 milioane de lei. 

Reporter: Deci nu e interzis să cumpărăm o maşină sau un imobil din subvenţiile de la stat? 

Pe acelaşi subiect

Florin Mituleţu, şeful AEP: Cu siguranţă, nu. Atât timp cât ea e utilizată de către personalul partidului sau conducerea partidului în activităţile politice pe care le desfăşoară. 

Victor Ponta, un pasionat de autoturisme

Cel care ar fi râvnit maşina de ultimă generaţie este Victor Ponta, un împătimit al automobilelor puternice şi al curselor de raliu. 

Titus Dobre, trezorier Pro România: Merge şi el cu ea în Bucureşti când este cazul, dar nu este o maşină care să îi fie dedicată lui Victor Ponta. Astea sunt bârfe.

Constantin Iacov, fost şef de campanie: Doar el hotărâşte tot în partidul de o singură persoană. N-a avut jucării în copilărie şi a zis acum dacă tot a dat de banii oamenilor, de subvenţia de la AEP să îşi cumpere tot ce vrea. 

"Jucăria" a costat peste 120.000 de euro, circa 600.000 de lei. Iar acum Pro România se poate lăuda că este singurul partid care deţine o maşină electrică. Iar investiţia nu se opreşte aici. 

Titus Dobre, trezorier Pro România: Mai trebuie achiziţionată o priză de încărcat de 11 kilowaţi, e destul de scumpă. Patru mii de euro, ceva de genul ăsta. 

Un mizilic, având în vedere că partidul primeşte lunar o subvenţie în jurul la 200.000  de lei, deci cam 40.000 de euro. Tesla nu este decât ultima demonstraţie de opulenţă a partidului.  

Tesla nu e singura maşină achiziţionată de Pro România

Constantin Iacov, fost şef de campanie: Un microbuz de 160.000  de euro şi o Skoda...

Un microbuz care a fost îmbunătăţit de partid şi care a fost făcut praf într-un accident în Bulgaria anul trecut. Surse din partid spun că maşina era folosită pentru a transporta... crose de golf. 

Victor Ponta nu a răspuns solicitărilor Observator pentru un punct de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Partidul lui Victor Ponta a cumpărat o Tesla de 120.000 de euro, din bani publici. Fost trezorier: "N-a avut jucării în copilărie"