Antena Meniu Search
x

Premieră naţională în judeţul Mureş! Aleşii şi-au redus indemnizațiile la... 4 lei!

În timp ce în ţară consilierii locali au votat să primească indemnizaţii uriaşe, în comuna Cucerdea aleşii şi-au redus drastic indemnizaţiile

Vezi și

În timp ce în ţară consilierii locali au votat să primească indemnizaţii uriaşe, în comuna Cucerdea aleşii şi-au redus drastic indemnizaţiile, ca banii să rămână la buget pentru investiţii. Consilierii care luau până acum 400 de lei, acum câştigă doar 4 lei pentru şedinţele lunare.

Primarul şi consilierii fac haz de situaţia pe care chiar ei au creat-o. Cucerdea, o comună destul de săracă, iese în evidenţă acum prin gestul aleşilor săi. Consilierii locali şi-au votat diminuarea indemnizaţiei la 0,1% din salariul primarului. 

Vasile Morar, primarul comunei Cucerdea: "Dânşii au considerat că pot renunţa la indemnizaţie, la procentele de 10% din indemnizaţia primarului şi să facă lucruri bune pentru cetăţeni. Primesc 6 lei, simbolic, o valoare simbolică."

Rezultatul însă nu e de neglijat. Anual se va face astfel o economie la buget de aproxmativ 67 de mii de lei. 

Ideea ca indemnizaţia să fie redusă a venit într-o şedinţă, când aleşii şi-au dat seama că nu au bani pentru investiţii urgente.

Dănuț Stan, consilier local Cucerdea: "Nu aveam bani să modernizăm grădiniţa. Era o sumă modică, indemnizaţiile consilierilor acopereau investiţia."

Consilierii au preferat să lase banii la buget şi să se rezume la venitul pe care-l câştigă fiecare în afara administraţiei. 

Petru Tâmplea, consilier local Cucerdea: "Conduc o firmă aici, în localitate, muncesc de dimineaţa până seara. N-am venit în Consiliul Local cu ceilalţi colegi pentru suma asta de 400 de lei. 

Cei din Primărie vor acum să lanseze mai multe proiecte de îmbunătățire a iluminatului public, dar și de refacere a infrastructurii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Premieră naţională în judeţul Mureş! Aleşii şi-au redus indemnizațiile la... 4 lei!