Antena Meniu Search
x

Premierul Dăncilă, mesaj de Ziua Europei: 'Cu toţii ne bucurăm astăzi de beneficiile Uniunii Europene'

Acţiunile României la nivel european au fost întotdeauna şi vor rămâne în continuare îndreptate către susţinerea unei Uniuni Europene consolidate, afirmă premierul Viorica Dăncilă, miercuri, în mesajul transmis de Ziua Europei.

Premierul Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Europei
Premierul Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Europei - Hepta

Acţiunile României la nivel european au fost întotdeauna şi vor rămâne în continuare îndreptate către susţinerea unei Uniuni Europene consolidate, afirmă premierul Viorica Dăncilă, miercuri, în mesajul transmis de Ziua Europei.

   'Sărbătorim astăzi Ziua Europei, o zi dedicată istoriei unui proiect, model de colaborare, un exemplu de solidaritate şi de continuu angajament comun. Este un prilej de celebrare a progreselor realizate, dar şi de amintire a drumului lung parcurs de construcţia europeană, de la viziunea unui proiect de cooperare între câteva state europene, prezentat în declaraţia ministrului francez de externe Robert Schuman, la o realitate care uneşte peste 500 de milioane de cetăţeni europeni. Cu toţii ne bucurăm astăzi de beneficiile Uniunii Europene, de capacitatea proiectului european de a schimba în bine viaţa de zi cu zi a cetăţenilor', spune Dăncilă, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului.

   Premierul adaugă că, de la crearea sa, Uniunea Europeană a deţinut şi deţine un rol esenţial în promovarea şi menţinerea păcii, stabilităţii şi prosperităţii la nivelul întregului continent.

   'Chiar dacă în prezent se confruntă cu anumite provocări, acestea creează o oportunitate pentru a întreprinde o serie de măsuri care să îmbunătăţească vieţile tuturor cetăţenilor europeni', precizează Viorica Dăncilă.

   Premierul subliniază că România s-a identificat în mod constant cu un parcurs clar pro-european, şi-a consolidat fundamentele democratice, şi-a modernizat societatea şi economia, iar românii împărtăşesc pe deplin valorile europene fundamentale. Potrivit premierului, 'acţiunile României la nivel european au fost întotdeauna şi vor rămâne în continuare îndreptate către susţinerea unei Uniuni Europene consolidate'.

   'Această abordare este cu atât mai importantă cu cât ne pregătim pentru exercitarea preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019, prilej cu care ne propunem să acţionăm ca un partener activ şi constructiv, promovând consensul în rândul statelor membre. Vom urmări ca politicile UE să se raporteze în permanenţă la principiul coeziunii, ca valoare comună a UE, subliniind importanţa reîntoarcerii la fundamentele construcţiei europene, pentru a reclădi încrederea cetăţenilor. Sunt convinsă că aceasta este de fapt miza succesului şi sustenabilităţii Uniunii. Trebuie să fim conştienţi de importanţa implicării fiecăruia în identificarea unor soluţii eficiente şi viabile pentru viitorul Uniunii. Este datoria noastră, a tuturor, să continuăm această misiune, să rămânem uniţi şi să ne croim împreună viitorul într-o Uniune puternică şi coezivă, care să aducă beneficii fiecărui cetăţean în parte. România îşi reafirmă încrederea în proiectul european şi acţionează pentru susţinerea şi pentru dezvoltarea acestuia, răspunzând aşteptărilor cetăţenilor europeni, inclusiv ale cetăţenilor români. La mulţi ani Europa!', mai spune Dăncilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Premierul Dăncilă, mesaj de Ziua Europei: 'Cu toţii ne bucurăm astăzi de beneficiile Uniunii Europene'