Antena Meniu Search
x

Iohannis a prelungit mandatul generalului Ciucă la şefia Statului Major: PSD nu este capabil să gestioneze problemele țării

Preşedintele Klaus Iohannis urmează să facă o declaraţie de presă la finalul şedinţei Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), care a început astăzi, vineri, la ora 12.00.

- Hepta

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerile ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Armatei pentru generalul Ciucă.

Președintele Klaus Iohannis nu a acceptat propunerea MApN pentru funcția de șef al Statului Major. Propunerea principală a fost generalul locotenent Dumitru Scarlat, reprezentantul militar al României la NATO și UE, pentru conducerea Statului Major al Armatei.

Această propunere a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis, iar ulterior alte două propuneri ale ministrului Gabriel Leș ar fi fost respinse de șeful statului. O altă propunere a ministrului pentru funcția de șef al Statului Major al Armatei ar fi fost Ovidiu-Liviu Uifăleanu, actualul şef al Statului Major al Forţelor Terestre.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Preşedintele a încheiat declaraţia printr-o urare către români, cărora le doreşte sărbători fericite şi un an nou "cu rezultate dintre cele mai frumoase".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri politice » Iohannis a prelungit mandatul generalului Ciucă la şefia Statului Major: PSD nu este capabil să gestioneze problemele țării