Antena Meniu Search
x

Video Primele reacţii din USR, după demisia lui Dacian Cioloş. Dan Barna aşteaptă anunţul oficial, alţii îi urează deja succes lui Cătălin Drulă

Cătălin Drulă va asigura conducerea interimară a USR, după ce Dacian Cioloş şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Moşteanu, chiar dacă Dacian Cioloş încă nu a făcut publică decizia de a-şi depune mandatul.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 07.02.2022, 17:49

Vezi și

Liderul USR, Dacian Cioloș, și-a depus mandatul de președinte al formațiunii, după ce Biroul Naţional a respins prin vot programul său de preşedinte. Conducerea partidului va fi preluată de Cătălin Drulă, având în vedere că este vicepreședintele care a obținut cel mai mare număr de voturi la Congresul USR PLUS din 3 octombrie 2021.

Dacian Cioloş a anunţat o conferinţă pentru ora 18:00 în care este aşteptat să anunţe public depunerea mandatului, iar Dan Barna spune că până atunci "ar fi lipsit de eleganţă să dăm orice fel de declaraţii".

"Eu am foarte mare încredere că partidul va rămâne unit şi va merge mai departe. E de altfel mesajul pe care l-a transmis şi Dacian Cioloş. Rămâne în partid, i-a urat succes lui Cătălin Drulă. Este un moment dificil, dar vom trece peste", a declarat Dan Barna.

Cătălin Drulă va asigura interimatul USR

Pe acelaşi subiect

"Cătălin Drulă preia interimar - vicepreşedintele cu cel mai mare număr de voturi de la congres. E un moment complicat, dificil pentru partid şi îmi pare rău că s-a ajuns aici atât de repede după Congresul de anul trecut şi alegerea preşedintelui. Am încredere în înţelepciunea colegilor mei. E important în momentele acestea să rămânem uniţi. Partidul are încă multe de spus", a declarat Ionuţ Moşteanu, purtătorul de cuvânt al USR, la Antena3, conform Agerpres.ro.

Acesta a menţionat că Dacian Cioloş va rămâne în partid. "Dacian Cioloş rămâne în partid. A făcut foarte multe pentru politica din România, pentru politica europeană şi va face multe în continuare, cu siguranţă. (...) Dacian Cioloş ne-a confirmat acest lucru, că va depune eforturi pentru a ţine partidul unit şi am încredere în acest lucru. (...) Dacian Cioloş şi-a depus mandatul de preşedinte. Chiar a spus că rămâne în partid şi că face apel către colegi să rămânem uniţi", a spus reprezentantul USR.

La rândul lui, deputatul USR Iulian Bulai a confirmat demisia președintelui formațiunii politice din care face parte și i-a urat succes noului lider printr-un mesaj publucat pe Facebook.

„Mulțumim, Dacian Cioloş! Succes, Cătălin Drulă!”, a scris Iulian Bulai pe rețeaua de socializare.

Acesta a completat mesajul cu un apel la unitate în interiorul USR. „Înțelepciunea să fie cu noi. Avem nevoie de acțiune, unitate și fermitate!”, a mai spus Bulai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri politice » Primele reacţii din USR, după demisia lui Dacian Cioloş. Dan Barna aşteaptă anunţul oficial, alţii îi urează deja succes lui Cătălin Drulă