Antena Meniu Search
x

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, ar putea contesta legile justiţiei la CCR

Procurorul general Augustin Lazăr spune că ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale asupra legilor justiţiei.

Procurorul general Augustin Lazăr spune că ia în calcul sesizarea Curţii Constituţionale asupra legilor justiţiei, aflate în stadii diferite în circuitul parlamentar, precizând ca va lua o decizie în zilele următoare.

"Este o situaţie sensibilă, pe care noi o analizăm pentru a vedea care sunt instrumentele juridice prin care vom acţiona mai departe, în zilele care urmează. Noi facem o analiză. O să vedeţi un comunicat de presă. Eu am precizat de multe ori că dacă cineva doreşte să modifice legile Justiţiei nu trebuie să o facă nici la o comisie specială, nici în procedură de urgenţă, fiindcă noi avem nevoie de legi în care să aibă încredere toţi românii. Avem nevoie de o Justiţie care să fie bine conturată, o Justiţie europeană", a declarat Augustin Lazăr, la Parlament.

Întrebat dacă va contesta la Curtea Constituţională legile justiţiei, Lazăr a răspuns: ”Este una dintre ideile noastre”.

Cele trei proiecte de modificare a legilor justiţiei - pe care Senatul este for decizional - se află în stadii diferite în circuitul parlamentar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Procurorul general al României, Augustin Lazăr, ar putea contesta legile justiţiei la CCR