Antena Meniu Search
x

PSD organizează miting împotriva abuzurilor. PNL răspunde cu un alt protest

Este fierbere pe scena politică. PSD a anunţat mitingul "împotriva abuzurilor", la care se vor strânge, spun liderii, "sute de mii de oameni". Protestul va avea loc sâmbătă seară, în Bucureşti. De cealaltă parte, opoziţia face calcule pentru depunerea moţiunii de cenzură.

Vezi și

Este fierbere pe scena politică. PSD a anunţat mitingul "împotriva abuzurilor", la care se vor strânge, spun liderii, "sute de mii de oameni". Protestul va avea loc sâmbătă seară, în Bucureşti. De cealaltă parte, opoziţia face calcule pentru depunerea moţiunii de cenzură. În tot acest timp, CCR menţine suspansul.

Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să trăiască într-o ţară liberă, într-o ţară în care să nu fie instituţii în teroare, aşa i-a chemat Liviu Dragnea pe români la primul protest organizat vreodată de un partid aflat la putere. 

Şeful PSD vrea să adune sâmbătă seara, în Piaţa Victoriei, sute de mii de membri de partid, dar şi simpatizanţi din toată ţara. Scopul mitingului, spune Dragnea, este apărarea democraţiei şi a justiţiei.

LIVIU DRAGNEA, lider PSD:

Facem acest miting pentru a arăta că suntem decişi să mergem până la capăt, ca România să devină o ţară democratică, o ţară unde libertăţile şi drepturile fundamentrale ale cetăţenilor sunt respectate

După o adevărată cursă pe holurile Parlamentului, Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliştilor că va fi prezentă la protestul din faţa instituţiei pe care o conduce. 

Ideea suspendării preşedintelui Iohannis în cazul în care nu o va revoca pe Laura Codruţa Kovesi împarte partidul în două tabere. 

DUMITRU BUZATU, lider PSD Vaslui:

În cazul în care presedintelke insista sa nu respecta ordinea constitutionala, nu avem de ales, trebuis sa declansam această procedură.

ROBERT NEGOIŢĂ, vicepreşedinte PSD:

Pentru Romania, sa intram într-o astfel de aventura, în acest moment, consider ca ar fi profund imprudent şi nu ar trebui să facem asta

Opoziţia pregăteşte şi ea proteste, dar şi o moţiune de cenzură.

LUDOVIC ORBAN, preşedinte PNL:

Vom face apel la cetatenii romani care s-au saturat de PSD. Ii vom chema la actiunile de protest alaturi de simpatizantii nostri.

A reacţionat şi societatea civilă. 37 de organizaţii i-au trimis preşedintelui o scrisoare în care îi cer să organizeze consultări cu partidele, ONG-urile şi organizaţiile din justiţie, în urma deciziei CCR pe tema revocării şefei DNA. 

În tot acest timp, documentul Curţii Constituţionale prin care motiva decizia de revocare a Laurei Codruţa Kovesi nu e încă finalizat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » PSD organizează miting împotriva abuzurilor. PNL răspunde cu un alt protest