Antena Meniu Search
x

Reacţia primarului Capitalei, Gabriela Firea, după demisiile de la Spitalul Colentina: 'Nu văd altă soluţie'

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut miercuri un apel la Guvern să creeze posibilitatea legală pentru plata de către primării a orelor suplimentare în spitale, în scopul de a-i ajuta pe pacienţi.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut miercuri un apel la Guvern să creeze posibilitatea legală pentru plata de către primării a orelor suplimentare în spitale, în scopul de a-i ajuta pe pacienţi.

'Vreau să rog Guvernul României, pe domnul prim ministru, care cu siguranţă este sensibil la acest domeniu şi a dovedit acest lucru, precum şi pe domnul ministru al Sănătăţii, să se creeze posibilitatea legală astfel încât primăriile, inclusiv Primăria generală, să poată să plătească aceste ore suplimentare pentru medicii şi asistenţii care sunt nevoiţi să rămână mai multe ore într-o operaţie sau peste program. Cred că toate spitalele mari din România sunt în oraşe dezvoltate, în municipii, iar primăriile pot să suporte această cheltuială', a declarat Gabriela Firea, la Spitalul Colentina.

Primarul a arătat că nu vede în acest moment o altă soluţie, apreciind că nici 'în această manieră' nu se poate continua.

'Nu văd altă soluţie în acest moment, dar nici nu putem continua în această manieră în care medicii şi asistenţii sunt nevoiţi să rămână peste program pentru a-i ajuta pe pacienţi, dar ei să facă muncă voluntară. Pentru că legal în acest moment se pot oferi zile libere, dar intrăm într-un alt cerc vicios pentru că, dacă se acordă zile libere, atunci rămâne personal insuficient la secţii şi atunci tot pacienţii sunt cei care suferă. Sunt convinsă că şi alte primării de municipiu sau de mari oraşe vor dori să se alăture acestui efort de a-i ajuta de fapt pe pacienţi sprijinind medicii şi asistenţii să fie plătiţi pentru orele suplimentare petrecute în spitale', a argumentat primarul general.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri politice » Reacţia primarului Capitalei, Gabriela Firea, după demisiile de la Spitalul Colentina: 'Nu văd altă soluţie'