Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Noi reguli de acces la Palatul Parlamentului, după scandalul cu protestatarii de pe holuri

Îmbrâncelile de la ieşirea din sala de plen schimbă regulile în Palatul Parlamentului. Vizitatorilor, dar şi jurnaliştilor, li s-ar putea interzice, pe viitor, să se apropie prea mult de aleşi. Noile reguli ar putea restricţiona inclusiv accesul în clădire.

de Redactia Observator

la 21.06.2018 , 20:39

Îmbrâncelile de la ieşirea din sala de plen schimbă regulile în Palatul Parlamentului. Vizitatorilor, dar şi jurnaliştilor, li s-ar putea interzice, pe viitor, să se apropie prea mult de aleşi. Noile reguli ar putea restricţiona inclusiv accesul în clădire. Liderii USR, acuzaţi că ar fi orchestrat întregul incident, se opun modificărilor.

Scandările activiştilor şi îmbulzeala de la ieşirea din sala de plen au fost incidente fără precedent, în Palatul Parlamentului. Revoltat, Şeful Senatului cere reguli noi pentru accesul vizitatorilor în clădire. 

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU - preşedintele Senatului:

Vezi și

Ceea ce s-a intamplat ieri ne demonstreaza ca se încearcă de catre USR și poate și PNL în măsura mai mica să se transforme Parlamentul într-un soi de Piața Matache. A fost un fel de mol, ca la rugby. Erau de-a valma diferite persoane. 

Activiştii care au făcut scandal în Parlament ar fi cerut să asistete la discursul premierului, de la balcoanele Camerei Deputaţilor. Însă li s-ar fi refuzat solicitarea. Aşa că s-au mulţumit şi cu holul de la intrarea în sala de şedinţă.

Protestatarii au avut acces in parlament in calitate de invitati ai mai multor depuati si sentaori USR. au urcat pana la P1, langa intrarea in plen.

Pentru faptul că au perturbat liniştea în clădirea Legistativului, protestatarii nu pot fi traşi la răspundere. Regulamentul intern nu prevede sancţiuni pentru că aleşii nu s-au confruntat niciodată cu astfel de incidente. Există reguli doar pentru vizitatori. 

Cetatenii pot intra in palatul parlamentului in trei situatii: ca turisti pentru un tur al cladirii. ca simplii cetateni care solicita acces la sedintele de plen care sunt publice sau la invitatia parlamentarilor.

Noile reguli la care lucrează acum secretariatele celor două camere i-ar putea viza inclusiv pe jurnalişti.

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU - preşedintele Senatului

Camerele pot sta acolo. Nu trebuie să vină cameramanii peste noi să ne imbranceasca, sa ne forteze sa dam declaratii.

Cei care au provocat incidente în faţa Parlamentului nu au scăpat nepedepsiţi. Protestatarul care l-a îmbrâncit pe deputatul Nicolae Bacalbaşa, în parcul Izvor, s-a ales cu dosar penal pentru loviri şi alte violenţe. 

Potrivit unor surse, bărbatul este profesor la o şcoală din Bucureşti, unde predă Educaţie Civică. Una dintre lecţiile predate la clasă a fost "Cum se manifestă patriotismul".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri politice » Noi reguli de acces la Palatul Parlamentului, după scandalul cu protestatarii de pe holuri