Antena Meniu Search
x

Preşedinţia Consiliului UE, preluată oficial de România. Noi speranţe pentru Schengen

România a preluat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe acordurile Rapsodiei Române şi ale Odei Bucuriei. Pentru câteva ore, liderii de la Bucureşti au lăsat deoparte războiul politic şi s-au reunit sub cupola Ateneului. Cu un singur scop: să întâmpine Europa.

Vezi și

România a preluat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pe acordurile Rapsodiei Române şi ale Odei Bucuriei. Pentru câteva ore, liderii de la Bucureşti au lăsat deoparte războiul politic şi s-au reunit sub cupola Ateneului. Cu un singur scop: să întâmpine Europa. Liderii de la Bruxelles au transmis lumii că Uniunea Europeană are nevoie de România, în interiorul spaţiului Schengen.

Polonezul Donald Tusk e cunoscut în Europa cu talentul său oratoric. Aseară, românii au fost cuceriţi, mai întâi, cu o poveste despre Dacia 1300. 

Preşedintele Consiliului European i-a vorbit impecabil României, pe limba ei, despre libertate, democraţie şi valori. 

Din faţa televizorului, legendarul Duckadam a fost surprins de omagiul copleşitor. 

Şi locul ei este în spaţiul Schengen. Au spus-o răspicat preşedintele Parlamentului European şi şeful Comisiei Europene. 

Pentru câteva ore, oficialii de la Bucureşti au lăsat războiul politic la intrarea sub cupola Ateneului. Preşedintele şi premierul au stat în aceeaşi lojă. 

700 de invitaţi au păşit pe covorul roşu. Printre ei, s-au numărat ambasadori, europarlamentari, oameni de afaceri, de cultură şi academicieni, dar şi liderii Opoziţiei. Apariţiile au fost în ton cu gala: în ţinute de seară. În timp ce domnii au ales costume simple, elegante, însoţite de papion, doamnele au fost cele care au atras cel mai mult atenţia. Cele mai multe au purtat rochii negre, accesorizate cu bijuterii îndrăzneţe. Au fost, totuşi, şi câteva abateri. 

Artişti de renume, din toate statele membre, s-au reunit în Orchestra Uniunii Europene, proiect muzical iniţiat de România. Interpretarea Rapsodiei Române şi a Imnului Uniunii europene, alături de Corul Filarmonicii George Enescu, a fost răsplătită cu aplauze furtunoase. 

Seara s-a încheiat cu un dineu la Palatul Regal, unde oaspeţii au mâncat antreuri pe bază de peşte, friptură de vită şi fois gras şi au băut vinuri româneşti.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Preşedinţia Consiliului UE, preluată oficial de România. Noi speranţe pentru Schengen