Antena Meniu Search
x

România va continua să faciliteze tranzitul cerealelor ucrainene. Mesajul transmis de ministrul Bogdan Aurescu

România va continua să faciliteze tranzitul cerealelor ucrainene de teritoriul său, după decizia Rusiei de a părăsi acordul privind cerealele, scrie ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu pe Twitter.

de Redactia Observator

la 30.10.2022, 14:40

România va continua să faciliteze tranzitul cerealelor ucrainene. Mesajul transmis de ministrul Bogdan Aurescu - Hepta

Ministrul Afacerilor Externe a condamnat suspendarea de către Rusia a implementării Iniţiativei privind implementarea transportului de cerealele prin Marea Neagră şi a adăugat că Iniţiativa trebuie imediat reluată, pentru că este pusă în pericol securitatea alimentară la nivel mondial.

„Condamn suspendarea de către Rusia a implementării Iniţiativei privind implementarea transportului de cerealele prin Marea Neagră. Acest lucru ar putea alimenta insecuritatea alimentară la nivel mondial. Aplicarea Iniţiativei trebuie reluată imediat. România va continua să faciliteze tranzitul cererealelor din Ucraina, fiind deja transportate 5,8 milioane până acum”, a scris Bogdan Aurescu, duminică pe Twitter.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Rusia a suspendat participarea la acordul asupra exporturilor de cereale ucrainene

Moscova și-a suspendat sâmbătă participarea la acordul de la Marea Neagră, reducând efectiv livrările din Ucraina, unul dintre cei mai mari exportatori de cereale din lume, ca răspuns la ceea ce a numit un atac major cu drone ucrainene în cursul zilei asupra flotei sale în apropierea portului Sevastopol din Crimeea. "Decizia Rusiei de a suspenda participarea la acordul privind Marea Neagră pune în pericol principala rută de export a cerealelor și îngrășămintelor atât de necesare pentru a face față crizei alimentare mondiale provocate de războiul său împotriva Ucrainei. Uniunea Europeană îndeamnă Rusia să (revină) asupra deciziei sale", a declarat pe Twitter șeful politicii externe a UE, Josep Borrell. 

Sâmbătă, și președintele SUA, Joe Biden, a calificat această decizie drept "pur scandaloasă", afirmând că va spori foametea, în timp ce secretarul de stat Antony Blinken a acuzat Moscova că transformă alimentele în arme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » România va continua să faciliteze tranzitul cerealelor ucrainene. Mesajul transmis de ministrul Bogdan Aurescu