Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Şapte formulare dintr-o semnătură! Soluţia găsită de ministru de Finanţe pentru reducerea birocraţiei

200, 201, 220, 221, 600, 604, 605. Nu sunt numerele vreunei formule magice şi nici cele de la Loto. Ci denumirile celor şapte formulare care devin unul singur.

de Redactia Observator

la 03.03.2018 , 21:53

200, 201, 220, 221, 600, 604, 605. Nu sunt numerele vreunei formule magice şi nici cele de la Loto. Ci denumirile celor şapte formulare care în scurt timp vor deveni unul singur, sub forma unei declaraţii pentru persoanele cu venituri din activităţi independente.

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a explicat că va fi făcută o singură plată, pe o sumă estimativă, iar fiecare persoană care va depune declaraţia va beneficia de asigurare medicală. 

EUGEN TEODOROVICI, ministrul de Finanţe:

Vezi și

O să mergem pe o excepţie pe reţinerea la sursă pentru partea de independenţi, pentru partea de drepturi de autor. Ce este peste 1900 de lei ca şi venituri este stopaj la sursă, ce este sub atunci omul poate să opteze.

Afectaţi de aceste modificări sunt tocmai cei care au veniturile cele mai mici din activităţi independente. Trebuie să-şi plătească singuri contribuţiile sociale, la valoarea salariului minim pe economie, dacă vor pensie. Iar dacă vor servicii medicale de la stat, pot plăti contribuţii timp de 6 luni, pentru a beneficia de asigurări medicale pentru un an.

Până pe 15 martie, Guvernul va reglementa noul mecanism printr-o ordonanţă, până pe 15 mai declaraţiile vor putea fi depuse pe hârtie, iar după această dată - online. Pentru 2018, data limită de depunere va fi 15 iulie, iar din 2019 va fi 31 martie.

Cei care plătesc mai devreme banii şi care depun online declaraţia vor beneficia de o reducere de 10%. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri politice » Şapte formulare dintr-o semnătură! Soluţia găsită de ministru de Finanţe pentru reducerea birocraţiei