Antena Meniu Search
x

Raluca Turcan: "Școala nu este facultativă, copiii trebuie să meargă la școală. Părinţii trebuie să îi verifice"

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că școala începe obligatoriu de la 14 septembrie, copiii trebuie să meargă la școală, iar părinții trebuie să îi îndemne să meargă la ore. De asemenea, tot părinții trebuie să îi verifice pe copii și să nu-i aducă bolnavi la școală.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 07.09.2020, 19:56

Părinții trebuie să-i verifice pe copii
Raluca Turcan spune că școala va începe de la 14 septembrie și toți elevii vor merge obligatoriu la școală - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Copiii trebuie să meargă, obligatoriu, la școală
  • Școala nu este facultativă, atrage atenția Raluca Turcan

"Şcoala nu este facultativă. Şcoala începe în mod obligatoriu de la data de 14 septembrie. Există mai multe scenarii în baza cărora se poate învăţa începând cu data de 14 septembrie. Însă copiii trebuie să meargă la şcoală. Părinţii au de asemenea obligaţia pe de o parte să îi verifice pe copii să nu se prezinte bolnavi la şcoală şi în acelaşi timp să îi îndemne să meargă la ore", a declarat Turcan, citata de news.ro.

Premierul Ludovic Orban a declarat că nu a fost exprimată niciodată o opinie oficială privind posibila amânare a începerii şcolii. Şeful Executivului a adăugat că au existat opinii disparate ale unor epidemiologici care au susţinut o amânare, însă niciuna nu a fost oficială. Orban a mai spus că şcoala va începe pe 14 septembrie, în funcţie de scenariile prezentate de Ministerul Sănătăţii.

"Atât preşedintele cât şi Guvernul au anunţat modalitatea de deschidere a şcolilor. Până la unu la mie se poate începe pe scenariul verde, adică cu copiii în clasă, între unu şi trei la mie de cazuri cumulate pe ultimele 14 zile învăţământul mixt, jumătate în clasă, jumătate online alternativ, ce este peste trei la mie se va începe şcoala online. La ora actuală, direcţiile de sănătate publică au transmis datele pe fiecare localitate. Sigur că administraţiile locale şi managementul şcolilor au aceste date şi ştiu cum începe şcoala. Dacă începe în clasă, trebuie să ia măsurile necesare. Dacă e pe scenariul mixt trebuie să facă inclusiv informarea pentru părinţi. De asemenea, toate măsurile trebuie să continue, dotarea cu dezinfectanţi, cu măşti şi tablete pentru şcoala online. În mod clar şcoala va începe şi va începe aşa cum v-am spus", a afirmat declarat Ludovic Orban.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri politice » Raluca Turcan: "Școala nu este facultativă, copiii trebuie să meargă la școală. Părinţii trebuie să îi verifice"