Antena Meniu Search
x

Se adânceşte CRIZA POLITICĂ. Înțelegerea UDMR - Dragnea a picat! Uniunea nu mai votează MOŢIUNEA

Update ora 12:08 - Liderii UDMR au luat o decizie, după ce PSD și ALDE au hotărât retragerea celor două proiecte de lege care îi interesează pe cei de la UDMR.

”UDMR nu votează moțiunea”, a declarat senatorul udemerist Tanczsos Barna, la Senat.

Ştirea iniţială:

Negocierile dintre PSD şi UDMR au picat. Sociologul Marius Pieleanu a declarat că Liviu Dragnea a decis să nu dea curs celor mai importante cereri ale maghiarilor, cum ar fi instituirea zilei de 15 martie ca Zi a maghiarilor din România și coborârea de la 20 la 10 procente a pragului impus pentru folosirea limbii materne în administraţia locală.

''Nu au fost acceptate de către PSD solicitările considerate exagerate ale UDMR-ului care a profitat de o anomie internă a PSD-ului pentru a revendica lucruri care sunt de 15 ani în agendă", a spus Pieleanu la Antena 3.

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, în această dimineaţă, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie.

Deputaţii din cele trei comisii au aşteptat aproape o oră începerea şedinţei în care trebuia să dea raport propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale, care prevede scăderea pragului pentru folosirea limbilor minorităţilor în administraţie.

„Şedinţa celor trei comisii programată pentru astăzi nu va mai avea loc. Preşedintele Comisiei juridice, Eugen Nicolicea”, este mesajul pe care membrii Comisiei juridice l-au primit de la deputatul PSD Eugen Nicolicea.

Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a amânat luni seara, după 40 de minute în care deputaţii au aşteptat să înceapă lucrările, pentru a da un raport propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, după discuţiile cu UDMR, că social-democraţii nu ”vând” Transilvania, iar în privinţa adoptării chiar astăzi în comisii a legii prin care ziua de 15 martie devine Ziua Maghiarilor din România, el a spus că sunt şi alte minorităţi, precum turcii şi tătarii, care au zile instituite prin lege. Liderul PSD a admis că se negociază cu UDMR proporţia de populaţie într-o comunitate de la care minorităţile pot folosi limba maternă în administraţie. Dragnea a spus că şi fără voturile parlamentarilor UDMR, social-democraţii au "o majoritate confortabilă” pentru a vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV:

Studentul american ţinut prizonier de Coreea de Nord a murit! Povestea TRAGICĂ a tânărului de 22 de ani căzut pradă MÂNIEI dictatorului Kim Jong Un

ANUNŢ BOMBĂ! Ion Ţiriac a SUSPENDAT acordarea trofeului de la Madrid Open

IMAGINI NEDIFUZATE până acum cu Grenfell Tower ÎN FLĂCĂRI! Cum reacţionează PRIMII POMPIERI care ajung la faţa locului (VIDEO)

Simona Halep, PRIMA ÎN LUME! Clasamentul final, făcut public de WTA

CARNAGIU la moscheea Finsbury Park, din Londra! Şoferul care a intrat cu duba în mulţime a făcut un GEST HALUCINANT, imediat după atac (VIDEO DRAMATIC)

Buletinul românesc, o afacere. Așa s-a ajuns ca ŞAPTE MII de români să locuiască la aceeași adresă

România cucerește teren. Teritoriul ţării s-a mărit cu câţiva kilometri pătraţi

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri politice » Se adânceşte CRIZA POLITICĂ. Înțelegerea UDMR - Dragnea a picat! Uniunea nu mai votează MOŢIUNEA