Antena Meniu Search
x

Soluțiile USR pentru ieșirea din criza politică: ”Aritmetica parlamentară e simplă. Domnule Iohannis, trebuie să alegeți”

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a transmis, vineri, un mesaj pe Facebook în care scrie că președintele Klaus Iohannis are doar două opțiuni pe masă pentru a obține o majoritate parlamentară, după consultările de la Palatul Cotroceni. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.10.2021, 17:42

Soluțiile USR pentru ieșirea din criza politică: ”Aritmetica parlamentară e simplă. Domnule Iohannis, trebuie să alegeți!”
Soluțiile USR pentru ieșirea din criza politică: ”Aritmetica parlamentară e simplă. Domnule Iohannis, trebuie să alegeți!” - Presidency.ro

Potrivit lui Moșteanu, prima opțiune ar fi refacerea coaliției PNL-USR-UDMR, dar fără Florin Cîțu în fruntea Guvernului. A doua, o guvernare PNL-PSD cu Florin Cîțu premier. 

”Guvernarea se face cu voturi în Parlament, nu cu încordări de mușchi la televizor. Aritmetica parlamentară e simplă și în acest moment sunt două variante mari și late pentru ieșirea din criza politică. Varianta 1 - pe care noi o susținem - refacerea coaliției USR - PNL - UDMR cu un nou premier, cu un calendar de reforme, cu un nou acord de coaliție. PNL are mulți politicieni experimentați și respectați care ar putea conduce un guvern de coaliție și le dau eu câteva exemple - Ilie Bolojan, Ludovic Orban, Emil Boc, Dan Motreanu. Dacă PNL vrea refacerea coaliției dar consideră că nu are alt om bun de premier în afară de Cîțu, avem noi premier - Dacian Cioloș, Dan Barna, Cristian Ghinea sau Cătălin Drulă. Varianta 2 - guvern PNL - PSD cu premier Cîțu. USL 2.0. Prietenie pe împărțit bugete publice și funcții”, a scris Ionuț Moșteanu.

”Domnule președinte Klaus Iohannis, trebuie să alegeți una. România e în criză! România nu stă în Florin Cîțu! România trebuie guvernată!”, i-a transmis Ionuț Moșteanu președintelui Klaus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri politice » Soluțiile USR pentru ieșirea din criza politică: ”Aritmetica parlamentară e simplă. Domnule Iohannis, trebuie să alegeți”