Antena Meniu Search
x

Video Diana Șoșoacă, lăsată aproape singură în Parlament în timpul discursului. Senatoarea a început să urle: Ăştia sunteţi, trădătorii României

Parlamentul s-a reunit în cadrul unei şedinţe solemne. Întâlnirea a fost condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi a început cu intonarea Imnului Naţional. În timpul declaraţiilor, senatoarea Diana Şoşoacă a fost mai mult în centrul atenţiei. I-a întrerupt pe cei care îşi ţinau discursul. Iar când a venit rândul ei să vorbească, mulţi dintre invitaţi s-au ridicat şi au plecat. "Vă mulţumesc şi vouă, celor care efecuaţi un act de trădare părăsind sala... Ăştia sunteţi, trădătorii României! M-am obişnuit să văd lipsă de respect!", a tunat Diana Şoşoacă, senator.

de Redactia Observator

la 29.11.2022, 11:24

thumbnail: arhivă Vezi și

Şedinţa solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României a fost marcată de scandal, după ce deputatul și UDMR Csoma Botond a afirmat, de la tribună, că ”liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

Senatorul Diana Şoşoacă, care avea alături un steag tricolor, a catalogat declaraţia ca fiind ”înaltă trădare” şi a cerut ieşirea din ţară a anti-românilor. La rândul lor, parlamentarii AUR au părăsit sala de plen. Ministrul Culturii, senatorul Lucian Romaşcanu, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că Transilvania este istoric a românilor, chiar dacă este locuită şi de minorităţi.

”De-a lungul istoriei au fost multe cazuri când nu ne-am aflat de aceeaşi parte a baricadei. În ciuda acestui fapt, nu se poate admite o viziune de tip exclusivist reducţionist care reduce raporturile româno-maghiare la un conflict permanent şi care contribuie în acest mod la perpetuarea imaginii de duşman, afectând grav relaţiile interetnice (...) Liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni, ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc şi acest lucru s-a reflectat şi în textul Declaraţiie de la Alba Iulia”, a afirmat, luni, la şedinţa solemnă, deputatul UDMR Csoma Botond, potrivit news.ro

Diana Șoșoacă: Este înaltă trădare!

În timpul discursului, senatorul Diana Şoşoacă s-a ridicat în picioare şi a început să vocifereze: ”Sunteţi în România, băi, nu vă este ruşine! Ruşine să vă fie! Anti-românilor, ieşiţi din ţară imediat! Niciodată nu am fost ai secuilor! Noi voi permite nicodată aşa ceva! România, trăiască România! România liberă! Daţi-l afară! Este inacceptabil! Secuii nici măcar nu sunt unguri. Nu voi accepta niciodată ca în Parlamentul României să se facă o asemenea acuzaţie abominabilă. Este înaltă trădare!”.  

Şoşoacă şi-a îndemnat colegii parlamentari să iasă din sală, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a cerut să se facă linişte, apostrofând-o pe Diana Şoşoacă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Diana Șoșoacă, lăsată aproape singură în Parlament în timpul discursului. Senatoarea a început să urle: Ăştia sunteţi, trădătorii României