Antena Meniu Search
x

Guvern: Nu avem în vedere revizuirea măsurilor adoptate. Retragerea lor depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului

Reprezentanţii Guvernului au precizat luni, referitor la informaţii apărute, pe surse privind posibila relaxare a restricţiilor, că „nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea sau modificarea măsurilor adoptate”

de Redactia Observator

la 29.03.2021, 17:05

Vezi și

”Nu sunt avute în vedere în acest moment, pentru perioada imediat următoare, revizuirea/modificarea măsurilor adoptate. Menționăm faptul că aceste măsuri sunt raportate la incidența fiecărei localități printr-un mecanism prezentat public, iar retragerea acestora depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului la nivelul localității. 

În ceea ce privește perspectiva unor măsuri de natură a permite desfășurarea unor tipuri de activități, menționăm că nu sunt adoptate decizii în acest sens și nu vizează perioada imediat următoare. La nivel guvernamental se desfășoară consultări și analize referitoare la momentul în care rata de răspândire a virusului la nivel național va fi redusă semnificativ și doar în acest context, într-un interval de câteva luni de zile, vor putea fi puse în discuție condițiile pentru desfășurarea anumitor tipuri de activități.”, a anunțat Guvernul într-un comunicat.

Furia din stradă pare să fi avut ecou. Potrivit unor surse, Guvernul ia în calcul o nuanţare a restricţiilor, la nici o zi de la intrarea lor în vigoare. Astăzi la parlament au fost mai multe întâlniri politice la care au participat mai multi decidenți. Florin Cîțu, Raed Arafat, Vlad Voiculescu au spus că se poate reveni asupra acestor măsuri, dacă ministerul Sănătății constată că se formează aglomerări în magazinele care se închid ora ora 18.00.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătații: ”Avem discuții continue despre fiecare dintre restricții. Evaluăm lucrurile în dinamică. Nu avem acum o chestiune arzătoare, să schimbă astăzi ceva. În general, orice măsură de protecție poate fi reanalizată și este reanalizată. În fiecare zi, aproape.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Guvern: Nu avem în vedere revizuirea măsurilor adoptate. Retragerea lor depinde de reducerea nivelului de răspândire a virusului