Antena Meniu Search
x

UDMR anunţă că va avea propunere de premier la consultările de la Cotroceni

Liderul UDMR Kelemen Hunor a anunţat, miercuri, printr-o postare pe Facebook, că formaţiunea va avea propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni pentru formarea Guvernului.

de Redactia Observator

la 03.11.2021, 13:00

UDMR anunţă că va avea propunere de premier la consultările de la Cotroceni
Kelemen Hunor - Hepta/Mediafax Foto

UDMR va avea o propunere de premier cu care va merge în faţa preşedintelui, a anunţat miercuri preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor.

”UDMR va avea propunere de premier cu care vom merge în faţa preşedintelui, dacă ne va chema la consultări. Nu consider că este o propunere deplasată ca într-o următoare coaliţie – indiferent că va fi o coaliţie PNL-USR-UDMR sau PNL-PSD-UDMR – primul-ministrul să fie dat de cea mai mică formaţiune, cea care reprezintă stabilitatea. Se poate vorbi despre faptul că UDMR are doar 6-7% în parlament, dar nu acesta este important!”, a scris Kelemen.

El arată că ”este mai important să abordăm problema formării guvernului din perspectiva faptului că premierul ar trebui desemnat din partea acelei formaţiuni politice, care a fost vocea raţiunii şi a consecvenţei în ultima perioadă şi a cărei propunere este o persoană integratoare, care să coaguleze toate forţele politice responsabile”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » UDMR anunţă că va avea propunere de premier la consultările de la Cotroceni