Antena Meniu Search
x

Udrea lansează noi acuzații din Costa Rica: "Coldea a gândit acest sistem de represiune prin justiţie. Eu aş fi putut să intru în turul doi al alegerilor la prezidenţiale"

Elena Udrea, care se află în Costa Rica, lansează noi acuzații la adresa lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, menționând că acesta a fost cel care a gândit "sistemul de represiune prin justiţie în România".

Elena Udrea, care se află în Costa Rica, lansează noi acuzații la adresa lui Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, menționând că acesta a fost cel care a gândit "sistemul de represiune prin justiţie în România".

Udrea a mai spus că ea nu a fost invitată nici la tăieri de porc, nici nu am mâncat şorici cu Kovesi, dar a participat la discuţii. 

"Am participat la discuţii, dar nu în mod activ, iar la aceste discuţii am aflat cum domnul Coldea susţinea anumiţi judecători pentru numiri în funcţie la ICCJ, de exemplu pe Ionuţ Matei şi pe Livia Stanciu, la primul mandat (...)  Cel care a gândit acest sistem de represiune prin justiţie a fost Florian Coldea, care, cel puţin a condus acest sistem, iar cel care comunica cu judecătorii era generalul Dumbravă", a mai susţinut Elena Udrea, la Antena 3.

Fostul ministru a mai spus că nu l-a auzit niciodată pe Traian Băsescu să ceară vreun dosar sau să intervină în vreun dosar în instanţă. 

De asemenea, ea a susţinut că ar fi putut intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din 2014 dacă Klaus Iohannis ar fi fost declart incompatibil: "Cu câteva zile înainte de prezidenţiale am aflat că sunt chemată la DNA. Nu era vorba de un dosar în care eu eram inculpată, ci de un dosar în care eu eram martor. Am fost avertizată că voi fi chemată la DNA cu o zi înainte de începerea campaniei electorale. (...) De ce Cocoş a fost arestat tocmai în acea săptămâna? De ce Alina Bica a fos arestată tocmai atunci? Fiindcă eu aş fi putut să intru în turul doi al alegerilor la prezidenţiale dacă Iohannis era declarat incompatibil". 

Elena Udrea a mai susţinut că arestarea lui Mircea Băsescu a fost gândită pentru a-i fi tăiată orice pârghie de putere lui Trian Băsescu: "Traian Băsescu a aflat de arestarea fratelui lui din biroul prezidenţial. De ce credeţi că s-a întâmplat asta? Au vrut să-i taie orice pârghie de putere lui Traian Băsescu, pentru ca eu să nu intru în turul doi, iar partidul sau să nu obţină niciun loc. Ei şi-au dorit că Băsescu, atunci când pleacă de la Cotroceni, să fie terminat ca om politic, să devină un pensionar care să-şi crească nepoţii şi să aibă un preşedinte că Iohannis cu care să facă tot ceea ce vor".

Elena Udrea a mai spus că Florian Coldea a fost "creierul" acestor acţiuni.

Miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc ultimul termen în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea a fost condamnată în primă instanţă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu. 

Procurorii DNA au cerut majorarea pedepselor primite de Elena Udrea şi de fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obeja, dar şi pentru ceilalţi inculpaţi.

Pronunţarea în acest dosar a fost stabilită pentru 23 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Udrea lansează noi acuzații din Costa Rica: "Coldea a gândit acest sistem de represiune prin justiţie. Eu aş fi putut să intru în turul doi al alegerilor la prezidenţiale"