Antena Meniu Search
x

Viceprimarul Capitalei: "Nu s-a greşit din partea Jandarmeriei Române, violenţa era aproape de neimaginat"

Viceprimarul municipului Bucureşti a afirmat că în opinia sa, Jandarmeria nu a greşit atunci când a intervenit în forţă pentru că "violenţa era aproape de neimaginat".

Viceprimarul Capitalei: "Nu s-a greşit din partea Jandarmeriei Române, violenţa era aproape de neimaginat" - Hepta

Viceprimarul municipului Bucureşti a afirmat vineri după-amiază la ieşirea de la Parchetul General, unde a fost audiat ca mertor în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, că, în opinia sa, Jandarmeria nu a greşit atunci când a intervenit în forţă pentru că "violenţa era aproape de neimaginat".

Întrebat vineri, la ieşirea de la Parchetul General, unde a fost citat în dosarul violenţelor din 10 august, dacă acţiunea Jandarmeriei a fost justificată, viceprimarul Aurelian Bădulescu a susţinut că jandarmii nu au greşit. 

"Din punctul meu de vedere, nu s-a greşit din partea Jandarmeriei Române. Din punctul meu de vedere, am avut de a face cu o dezordine publică provocată, de bătăi de stradă de tip Belfast care, având în vedere acţiunea şi modul în care acestea s-au desfăşurat, adică pe interiorul străzilor, pentru că aţi observat că piaţa la un moment dat a rămas liberă, au scăpat din mână pentru că violenţa era aproape de neimaginat”, a susţinut Bădulescu.

Întrebat dacă, în condiţiile în care sute de persoane nevinovate au depus plângeri în care acuză agresiuni din partea forţelor de ordine, consideră că intervenţia jandarmilor a fost una corectă, Bădulescu a răspuns afirmativ: "Dumneavoastră m-aţi întrebat ce cred eu. Eu v-am spus ce cred eu. În opinia mea, jandarmii au procedat atât cât au putut pentru a restabili ordinea de drept pentru acel moment. Că au excedat... Dacă respectivele pesoane au vreo vătămare şi vor demonstra chestiunea asta, atunci lucurrile se vor... ”, a mai spus viceprimarul Capitalei.

El a precizat că are calitatea de martor în dosarul instrumentat de procurori şi că a pus la dispoziţia anchtatorilor documente privind organziarea mitingului. 

Întrebat de ce s-a pus problema evacuării pieţei şi care au fost informaţiile care au stat la baza deciziei, Bădulescu a spus că nu a avut acces la astfel de informaţii. "Acelea au fost decizii de ordin operativ la care eu nu am avut acces, pentru că nu aveam de ce să am acces la acele decizii”, a spus el, explicând că la momentul la care a fost lată decizia el se afla la depoul din spatele Guvernului să vadă "dacă sunt manipulanţii de la tramvai în regulă”.  

Întrebat de la cine primea informaţiile în baza cărora a luat deciziile, Aurelian Bădulescu a răspuns: "De la cine primiţi şi dumneavoastră, de la Facebook (...) Dacă vă referiţi la deciziile administrative referitoare la modul în care trebia să opresc eu tramvaiul, le luam în funcţie de ceea ce ne comunica poliţia locală că avea pe traseu, adică că grupuri de participanţi vin pe anumite artere.. Şi opream tramvaiul”.

Totodată, întrebat cum le răspunde celor care spun că la mitingul organziat de PSD au fost aduse în piaţă zeci de toalete ecologice, iar la mitigul din 10 august nu a fost adusă niciuna, viceprimarul a răspuns: "Legea 60 spune că organizatorul are obigaţia. Păi când a fost Michael Jackson în ţară am adus eu, sau organziatorul, Marcel Avram? Aceeaşi... Am cerut, dar cui să-i cer? Când i-am cerut lui Cioacă, Cioacă nu a mai făcut miting şi după aceea Dide, ce să vorbeşti cu Dide, că uitaţi unde v-a adus! Ne-a adus pe toţi că ne certăm unii cu alţii!”.

De asemenea, întrebat ce alte atribuţii a avut, în afară de cele privind circulaţia mijloacelor RATB, în seara de 10 augst, viceprimarul a răspuns ironic: "Atribuţii culinare".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri politice » Viceprimarul Capitalei: "Nu s-a greşit din partea Jandarmeriei Române, violenţa era aproape de neimaginat"