Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă, după avertismentul lui Frans Timmermans: "O să am o discuţie"

Viorica Dăncilă a răspuns declaraţiei Vicepreşedintelui Comisiei Europene, care a avertizat Guvernul României în privinţa legilor justiţiei. "Nu i-am înţeles rostul", a spus premierul.

de Redactia Observator

la 03.04.2019, 18:02

Viorica Dăncilă la o ceremonie
Viorica Dăncilă a reacţionat în şedinţa de guvern la criticile lui Frans Timmermans, privind statul de drept - Mediafax Foto via Hepta

Viorica Dăncilă a răspuns declaraţiei Vicepreşedintelui Comisiei Europene, care a avertizat Guvernul României în privinţa legilor justiţiei. "Nu i-am înţeles rostul", a spus premierul.

La începutul şedinţei de guvern de miercuri, Viorica Dăncilă s-a referit la declaraţiile făcute de Frans Timmermans privind justiţia în România.

"M-au surprins astăzi declaraţiile prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, având în vedere că a existat şi există o deschidere totală în privinţa paşilor pe care îi avem de urmat. Am format grup de experţi, s-a lucrat la nivel de experţi, atât din partea Comisiei Europene cât şi din partea Ministerului Justiţiei. Am specificat de fiecare dată că ne vom consulta şi că va exista transparenţă, de aceea declaraţia prim-vicepreşedintelui Timmermans de astăzi a produs neclarităţi şi nu i-am înţeles rostul pentru că nu este pliată pe realitatea existentă. O să am o discuţie cu domnul prim-vicepreşedinte legat de această aspecte", a spus Dăncilă.

În acelaşi ton, Viorica Dăncilă s-a referit şi la criticile Preşedintelui Parlamentului European.

"Cred că niciun factor sau decident politic, nici chiar preşedintele Parlamentului European, nu poate solicita începerea sau oprirea unei anchetei penale. Ni se cere să nu intervenim în actul de justiţie şi mi se pare un lucru corect, dar oficialii europeni ne cer să oprim o anchetă penală. Le spun clar că primul ministru al României nu a intervenit şi nu va interveni niciodată în actul de justiţie", a spus Premierul.

Referitor la critici privind justiţia în România, Dăncilă s-a adresat inclusiv ambasadorilor.

"Le reamintesc doamnelor şi domnilor ambasadori că suntem în România şi că port dialog cu omologii mei. Le recomand să se adreseze autorităţilor din ţara din care fac parte pentru că, în niciun stat ambasadori nu fac agenda primului ministru şi eu nu am să permit acest lucru. Trebuie să arate respect pentru România aşa cum ambasadori noştri în fiecare stat au respect pentru statul respectiv", a transmis Dăncilă.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncilă, după avertismentul lui Frans Timmermans: "O să am o discuţie"