Antena Meniu Search
x

Dăncilă îl refuză pe Iohannis şi nu mai merge la Cotroceni! Preşedintele face declaraţii la ora 11.00

Răsturnare de situaţie în cazul întâlnirii Dăncilă - Iohannis. Preşedintele României a anunţat că va face câteva declaraţii, după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că nu va veni la Cotroceni.

Actualizare ora 11:12 - Preşedintele Klaus Iohannis spune că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea.

Actualizare ora 11:10 - Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că BNR nu poate fi acaparat politic de PSD, că a dori să medieze între Guvern şi PSD pe de o parte şi BNR de cealaltă parte, afirmând că "doamna Dăncilă nu a înţeles acest lucru".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Guvernul a comunicat, în urmă cu puţin timp, la Cabinetul Președintelui României, faptul că premierul Dăncilă nu va veni astăzi la Cotroceni. 

În replică, președintele României va susține astăzi o declarație în jurul orei 11:00.

Preşedintele Klaus Iohannis ar fi urmat să se întâlnească vineri, la Palatul Cotroceni, cu premierul Viorica Dăncilă, după ce miercuri a avut discuţii cu guvernatorul şi cu prim-viceguvernatorul BNR, în încercarea de a media conflictul dintre Guvern şi Banca Naţională.

Întâlnirea a fost anunţată vineri de Administraţia Prezidenţială, însă nu se regăsea pe agenda Vioricăi Dăncilă.

Ulterior, Administraţia prezienţială a transmis că premieurl a comunicat că nu participă la întâlnire, fiind anunţată pentur ora 11:00 o deeclaraţie de presă a preşedintelui.

Iohannis spunea că speră ca într-un viitor foarte apropiat cele două părţi să se înţeleagă, să se întâlnească şi să clarifice problemele, fiindcă "nu sunt normale aceste abordări contondente între două entităţi din arhitectura statulului”. De asemenea, şeful statului afirma că la întâlnirea de vineri o va întreba pe Viorica Dăncilă în ce calitate a plecat în Israel, "fără să sufle o vorbă" şi să îi dea măcar un telefon, din politeţe.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a atacat dur pe preşedintele Klaus Iohannis pentru faptul că "a convocat-o la Cotroceni pe premierul Viorica Dăncilă, declarând, joi seară, la Antena 3, că "a inventat un conflict" între Guvern şi Banca Naţională, iar "aşa ceva nu poate fi acceptat".

"Nu putem să continuăm aşa, să vedem că nu se întâmplă nimic şi toţi să fim nişte pioni pe o strategie de campanie electorală a preşedintelui României", a afirmat Dragnea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Dăncilă îl refuză pe Iohannis şi nu mai merge la Cotroceni! Preşedintele face declaraţii la ora 11.00