Antena Meniu Search
x

Arafat: "Să nu ne păcălească trendul descendent. Abordarea noastră este menţinerea restricţiilor"

Raed Arafat a precizat că trendul descendent al numărului de infectări zilnice cu coronavirus nu trebuie să ne păcălească, iar abordarea autorităţilor este menţinerea restricţiilor în vigoare.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.01.2021, 22:54

Raed Arafat crede că menţinerea restricţiilor este necesară, chiar dacă trendul infectărilor este descendent - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Arafat: "Nu e cazul pentru ridicarea de restricţii"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: "Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească, să spunem că totul este bine. Am primit această întrebare de la mai multă lume şi mai ales că în mai multe ţări face ravagii deja tulpina nouă. Până nu avem mai multe persoane vaccinate, mai vine şcoala care se va deschide, mai vin alte aspecte care ne vor face să spunem, uite că iarăşi creşte, deci trebuie să fim extrem de atenţi. Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost. (...) Sperăm că aceasta va fi decizia finală că în 8 februarie şcoala va începe, aşa că ridicarea unor restricţii cred că nu e cazul în acest moment. Vor fi analize, este posibil să se ia decizii pe baza evoluţiei la noi, dar şi în alte ţări care vedem, unele dintre ele au probleme serioase".

Arafat precizează că numărul pacienţilor internaţi la Terapie Intensivă este un indicator important.

Raed Arafat: "Avem mai mulţi indicatori pe care îi urmărim, unul dintre indicatori este internarea în terapia intensivă. Din momentul în care la internarea în terapia intensivă avem un platou, o uşoară scădere şi chiar vedem că numărul nu este în creştere continuă, înseamnă că nu avem un număr mare de infecţii de care nu ştim. Deci situaţia este totuşi sub control, da, sunt multe cazuri de care nu ştim că sunt pozitive, dar avem alţi indicatori care ne arată că situaţia totuşi nu este atât gravă la acest moment. Dar asta nu e asigurare că putem face absolut orce şi să revenim la normalitate, pentru că am văzut că de la normalitate până la un nou val grav, putem ajunge foarte rapid, în 2-3 săptămâni".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sanatate » Arafat: "Să nu ne păcălească trendul descendent. Abordarea noastră este menţinerea restricţiilor"