Antena Meniu Search
x

Bilanț negru din cauza COVID-19. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în mai puţin de 48 de ore

La nici o lună de când a înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus, România îşi numără morţii. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în mai puţin de 48 de ore.

de Redactia Observator

la 24.03.2020, 11:00

Vezi și
  • A şaptea victimă este un bărbat de 65 de ani.
  • A şasea victimă este un bărbat de 64 de ani.

La nici o lună de când a înregistrat primul caz de infectare cu coronavirus, România îşi numără morţii. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în mai puţin de 48 de ore. Două dintre ele, la Spitalul Judeţean din Suceava. Din păcate, şi numărul românilor infectaţi a crescut accelerat în ultimele ore. Ţara noastră este în "zona galbenă", cu 576 de îmbolnăviri.

De două zile, România a început să numere oamenii răpuşi de coronavirus. Şapte persoane au murit până acum.

Ultimul caz este al unui bărbat de 65 de ani, internat pentru dializă la Spitalul Universitar Bucureşti. A împărţit salonul cu alt pacient infectat cu noul coronavirus. Pe 20 martie a fost transferat la Spitalul Victor Babeş. A murit seara trecută.

A şasea victimă este un bărbat de 64 de ani, din Arad. Fusese internat vineri, la Terapie Intensivă, la Spitalul Județean din oraş.

Un bărbat de 71 de ani a murit, ieri, la Spitalul Judeţean din Suceava, la câteva ore după ce testul a arătat că este infectat.

Pacientul avea probleme cu inima şi fusese internat la cardiologie, unde a intrat în contact cu o femeie testată pozitiv.

Femeia este în stare critică la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. A făcut de două ori stop-cardiac.

La acelaşi spital din Suceava, tot ieri, o altă pacientă a încetat din viaţă din cauza COVID.

Femeia, în vârstă de 72 de ani, era internată aici de sâmbătă. Nu venea din străinătate şi nici nu a intrat în contact cu o persoană diagnosticată pozitiv.

Suferea de diabet şi boli cardiovasculare. Virusul i-a agravat problemele de sănătate, iar femeia s-a stins fulgerător.

La Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, s-a stins un bărbat de 70 de ani. Se numea Vasile Ouatu şi era fostul preşedintele al echipei de volei Piatra Neamţ.

Milionarul suferea de diabet şi hipertensiune. Organismul său nu a putut să lupte cu virusul. Deocamdată nu se ştie de unde l-a luat.

După moartea lui Vasile Ouatu, tot oraşul Piatra Neamţ este în alertă. Pe 8 martie, în restaurantul său a avut loc o petrecere la care au participat sute de oameni.

Duminică, după prânz, un pacient de 74 de ani care a ajuns acum o săptămână la Spitalului Universitar din Bucureşti s-a stins din cauza virusului.

Bărbatul, dependent de dializă, avea toate simptomele specifice bolii, dar medicii l-au diagnosticat cu pneumonie şi l-au internat în secţia nefrologie. A fost testat abia după patru zile de la internare.

Lanţul tragediilor a început duminică dimineaţă cu primul deces de coronavirus înregistrat în România: un bărbat de 67 de ani avea cancer în stadiu terminal şi se întosese din Franţa.

A ajuns la Spitalul din Filiaşi, dar, pentru că nu venea dintr-o zonă roşie la acea vreme, managerul s-ar fi opus testării.

Pacientul a fost transferat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova unde a murit.

România are 576 de persoane infectate cu Coronavirus. 73 dintre ele s-au vindecat. Vârsta medie a persoanelor contaminate este de 42 de ani. Mai mult de jumătate sunt femei şi doar 4% sunt copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sanatate » Bilanț negru din cauza COVID-19. Şapte persoane şi-au pierdut viaţa în mai puţin de 48 de ore