Antena Meniu Search
x

Două familii şi-au dat acordul pentru donarea de organe. Mai mulţi bolnavi primesc o nouă şansă la viaţă (Video)

Mai mulţi bolnavi grav, care au nevoie de un transplant, primesc o nouă şansă la viaţă. La spitalele din Deva şi Oradea, două familii şi-au dat acordul pentru prelevare de organe de la rudele lor aflate în moarte cerebrală.

de Redactia Observator

la 09.04.2019, 14:39

Vezi și

Mai mulţi bolnavi grav, care au nevoie de un transplant, primesc o nouă şansă la viaţă. La spitalele din Deva şi Oradea, două familii şi-au dat acordul pentru prelevare de organe de la rudele lor aflate în moarte cerebrală. Operaţiile de transplant se vor face la Spitalele din Bucureşti, dar şi la Cluj-Napoca.

Primul donator identificat a decedat din cauza unui accident cerebral vascular. Avea 62 de ani şi era din Deva. Rinichii lui vor salva acum alte vieţi.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Este foarte important ca donatorul şi primitorul să fie compatibili atât la grupa sanguină, cât şi la vârstă şi greutate. Deocamdată nu se ştie cine va primi cei doi rinichi. Minim 6 pacienţi vor fi sunaţi de la Institutul Renal pentru a verifica compatibilitatea. Apoi medicii vor decide.

În acest an, la institul Renal de transplant din Cluj Napoca, 13 persoane au primit un rinichi nou. 11 organe au fost prelevate de la pacienţi aflaţi în moarte cerebrală, în timp ce două au fost donate de rude ale pacienţilor.

Şi de la un alt bărbat de 60 de ani din Oradea sunt prelevate organe care vor da o nouă şansă la viaţă altor oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Sanatate » Două familii şi-au dat acordul pentru donarea de organe. Mai mulţi bolnavi primesc o nouă şansă la viaţă (Video)