Antena Meniu Search
x

Bucureşti a ajuns la un număr record de cazuri noi de infectări cu coronavirus, la o zi după Congresul PNL. Explicaţia DSP: au fost alocate cazuri mai vechi

În România au fost raportate astăzi, 27 septembrie, peste 5.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar explicaţia vine din partea DSP.

de Redactia Observator

la 27.09.2021, 16:58

Bucureşti a ajuns la un număr record de cazuri noi de infectări cu coronavirus, la o zi după Congresul PNL. Explicaţia DSP: au fost alocate cazuri mai vechi

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru luni, 27 septembrie 2021, că au fost înregistrate 5.655 de cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore şi asta pentru că Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a alocat aproximativ 1.400 de cazuri care erau nerepartizate până acum. „La nivelul Municipiului București, în intervalul de referință, au fost efectuate 2.083 de teste RT-PCR și 6.624 teste rapide antigenice. De asemenea, în același interval au fost alocate aproximativ 1400 de cazuri care erau nealocate, cifra înscriindu-se în media zilnică de cazuri pe care DSP București le prelucrează și alocă, după efectuarea anchetelor epidemiologice”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.

Raportarea vine la doar o zi după congresul PNL, iar infectările în Bucureşti au atins un maxim istoric de la începutul pandemiei. 2.559 de cazuri noi au fost raportate în Bucureşti, în ultimele 24 de ore.

Scandalul Vlad Voiculescu - DSP

Vlad Voiculescu, membru USR PLUS şi fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Cîţu, a sugerat duminică dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că numărul noilor cazuri ar fi putut fi manipulat astfel încât rata de incidenţă din Capitală să permită organizarea Congresului PNL. Voiculescu susţine că peste 4000 de teste pozitive "nu au fost alocate de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale".

Pe acelaşi subiect

"Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL. Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost alocate* de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare. Aveți grijă de voi!", scrie Voiculescu, precizând că "nealocat" înseamnă "dispărut din orice statistică oficială".

Reacţia DSP după declaraţiile lui Voiculescu

Medicul Oana Nicolescu, şefa DSP Bucureşti, a comentat pentru News.ro, afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu privind nealocarea a 4.000 de cazuri de COVID-19, ceea ce ar fi temperat cifrele care indicau incidenţa îmbolnăvirilor, chiar înaintea Congresului PNL.

"În primul rând că nu putem să vorbim despre aceste titulaturi de furt, de ascuns, întrucât ele se află în Corona Forms. Faptul că, într-adevăr, în acest moment o parte din ele nu au fost alocate, ca să înţelegem despre ce este vorba, avem un număr de teste, care sunt de exemplu în Bucureşti. Noi trebuie să luăm fiecare test în parte şi să îl alocăm fie unui sector pe Bucureşti, asta însemnând să-l sunăm pe fiecare şi să-l întrebăm în urma anchetei epidemiologice unde anume s-a infectat, şi să-l alocăm fie pe Bucureşti, fie de unde provine, pentru că toate aceste teste, să ştiţi că sunt lucrate pe Bucureşti, adică mare parte din testele pe care noi le realizăm în acest moment, aflăm în urma anchetelor epidemiologice că ei s-au infectat fie la Iaşi, fie în alte localităţi, doar că au venit în Bucureşti şi s-au infectat”, afirmă Oana Niculescu, şefa DSP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Bucureşti a ajuns la un număr record de cazuri noi de infectări cu coronavirus, la o zi după Congresul PNL. Explicaţia DSP: au fost alocate cazuri mai vechi