Meniu
Search
x

Vlad Voiculescu: ”Șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%”

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, susține că ”șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%”, din cauza numărului mare de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, în București.

De Ana Maria Ghiarasim la 27.09.2021, 10:57

Vlad Voiculescu a scris, într-o postare pe Facebook, că deși ar fi trebuit luate până acum măsuri mai dure, ”toate instituțiile statului au fost din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii”.

”În ciuda parangheliilor care sunt încă permise în București, toate culminând cu congresul PNL cu 5000 de oameni de ieri, părinții de copii de școală din București #trebuiesăștie că șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100 %”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Fostul ministru estimează că, până marți, incidența va depăși la 6 la mie în București

”De fapt, dacă procedura birocratică de alocare* a testelor pozitive pentru Municipiul București ar fi respectată și nu întârziată, incidența pe ultimele 14 zile ar fi deja peste 6 la mie nu mai departe de marți. Orice întârziere după ziua de marți nu va fi altceva decât fie un rezultat al neputinței instituționale, fie al unei comenzi politice”, a mai scris Vlad Voiculescu.

Pe acelaşi subiect

Fostul ministru al Sănătății afirmă că, în timp ce toate spitalele sunt pline cu pacienți bolnavi de Covid, instituțiile statului sunt ”din nou supuse politicului și au preferat să evite orice măsuri nepopulare înainte de congresul PNL, în detrimentul protejării copiilor și a școlii”. 

”Aveți grijă de sănătatea voastră și a copiilor voștri, indiferent de ce măsuri introduce sau amână din nou, în mod iresponsabil, guvernul! Toate spitalele - inclusiv cele pentru copii - sunt pline!”, a transmis Vlad Voiculescu.

Explozie de cazuri COVID în jurul Capitalei

Se strâng rândurile în jurul Capitalei: sunt tot mai multe cazuri de COVID-19 în judeţul Ilfov. Rata de infectare în nouă localități din județul Ilfov a trecut de 6 cazuri la mia de locuitori. Vineri erau doar trei localități cu rată de infectare peste 6 la mie, iar sâmbătă numărul crescuse la şapte.

Nouă localităţi din judeţul Ilfov sunt vizate de carantina de weekend, după ce rata de incidenţă a trecut de 6 cazuri COVID la mia de locuitori. Este vorba despre Afumați (7,36 la mie), Bragadiru (7,75 la mie), Chiajna (7,25 la mie), Dărăști-Ilfov (6,25 la mie), Dobroești (8,91 la mie), Mogoșoaia (8,57 la mie), Otopeni (6,35 la mie), Popești - Leordeni (6,68 la mie) şi Voluntari (6,77 la mie).

În Bucureşti, rata de infectare a crescut, duminică, la 4,35 la mia de locuitori.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Vlad Voiculescu: ”Șansele ca școala să treacă în online săptămâna care vine sunt de aproape 100%”

Breaking News

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%

BNR a majorat dobânda cheie la 6,25% pe an, de la 5,50%