Antena Meniu Search
x

Vlad Voiculescu: Peste 4000 de cazuri COVID, nealocate de DSP înaintea Congresului PNL. "Incidența ar fi fost semnificativ mai mare"

Vlad Voiculescu, membru USR PLUS şi fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Cîţu, a sugerat duminică dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că numărul noilor cazuri ar fi putut fi manipulat astfel încât rata de incidenţă din Capitală să permită organizarea Congresului PNL. Voiculescu susţine că peste 4000 de teste pozitive "nu au fost alocate de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale".

de Redactia Observator

la 26.09.2021, 11:46

Vlad Voiculescu susţine că peste 4000 de teste COVID pozitive, efectuate săptămâna aceasta, nu au fost raportate
Vlad Voiculescu susţine că peste 4000 de teste COVID pozitive, efectuate săptămâna aceasta, nu au fost raportate

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu susţine, pe contul său de Facebook, că peste 4000 de teste COVID pozitive, efectuate săptămâna aceasta, nu au fost raportate pentru a menţine rata de incidenţă scăzută în Capitală. Politicianul afirmă că toate aceste eforturi au fost depuse în mod special, pentru a putea organiza Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie.

"Creșterea fulminantă a numărului de cazuri s-a temperat în mod miraculos după ziua de luni, chiar înainte de congresul PNL. Aflu astăzi că peste 4000 de teste pozitive din zilele de 23, 24, 25 septembrie nu au fost alocate* de DSP București, adică nu au apărut în cifrele oficiale. Incidența ar fi fost altfel semnificativ mai mare. Aveți grijă de voi!", scrie Voiculescu, precizând că "nealocat" înseamnă "dispărut din orice statistică oficială".

Congresul PNL: Victorie pentru Florin Cîţu

Florin Cîțu, premierul în funcție, a câștigat alegerile interne din PNL cu aproximativ 60.2% din voturi, depășindu-l astfel pe contracandidatul său, Ludovic Orban. Din cele 4776 de voturi valide, Cîțu a obținut 2878, iar Orban 1898. "Vă anunț că demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui Florin Cîțu", a anunțat Orban, precizând că între el și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat. Imediat după victorie, Cîțu a invitat USR-PLUS la masa discuțiilor.

Pe acelaşi subiect

Bilanţ COVID-19 România

În ultimele zile, în România au fost raportate aproximativ 7.000 de cazuri noi COVID-19 în fiecare zi. În Bucureşti, rata de incidenţă cumulată a depăşit sâmbătă pragul de 4 la mia de locuitori, Capitala fiind în scenariul roşu. 

Sâmbătă, autorităţile au publicat lista localităţilor din România unde rata de incidenţă la mia de locuitori este mai mare sau egală cu 3. Astfel, în baza documentului transmis, 79 de orașe și 414 comune au incidența cumulată a cazurilor COVID-19 mai mare de 3 la mie. În plus, 4 localități au depăşit deja pragul de 10 la mie. Documentul poate fi consultat AICI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri politice » Vlad Voiculescu: Peste 4000 de cazuri COVID, nealocate de DSP înaintea Congresului PNL. "Incidența ar fi fost semnificativ mai mare"