Antena Meniu Search
x

Capitala COVID-19: 562 de cazuri noi în București

Situaţie explozivă în Capitală. O treime din cazurile noi de infectare cu Covid-19 sunt în Bucureşti. Este doar începutul, susţin specialiştii.

de Redactia Observator

la 06.10.2020, 11:35

Vezi și
  • Specialiştii au explicaţii pentru explozia de cazuri.
  • Ei atrag atenţia că situaţia nu se va îmbunătăţi curând.

La nivel naţional, au fost înregistrate aproape 1600 de infectări, în condiţiile în care s-au făcut.de aproape 4 ori mai puţine teste decât într-o zi normală de lucru. O echipă Observator a surprins momentul în care autorităţile au centralizat situaţia din ultimele ore.

Suntem în Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei. La câţiva kilometri de Capitală, în localitatea Ciolpani, este locul din care se coordonează lupta autorităţilor cu temutul virus Sars Cov2. Ofiţeri şi medici din toate structurile de apărare ale statului încearcă să gestioneze situaţia.

19.26 persoane decedate 5048, diferenţă de 45, în ATI 592, pe secţii 7409, vindecati 61716, asimptomatici pozitivi 13926, externaţi la cerere cu test pozitiv 15.665. La nivel naţional, rata de pozitivare a fost de peste 25%, iar în Capitală, a trecut de 30 de procente.

Dr. Adrian Marinescu, medic infecţionist: Oamenii s-u întors din vacanţe şi interacţionează, s-au deschis şcolile, facultăţile, au fost alegeri. apar focare în diverse locuri, iar sistemul medical e cu o mare presiune. Va fi o perioadă grea. nu trebuie să intrăm în panică.

Rata de infectare a fost în Bucureşti de 1,8 cazuri la mia de locuitori. În mod normal, dacă sunt înregistrate mai mult de 1,5 cazuri la o mie de persoane, timp de 14 zile, autorităţile impun restricţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Sanatate » Capitala COVID-19: 562 de cazuri noi în București