Antena Meniu Search
x
LIVE

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză, dacă se suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

În situația în care se va decide suspendarea vaccinării cu AstraZeneca, încă nu există o reglementare clară despre persoanele care au primit deja prima doză. „Se vor face precizări pentru a asigura schema de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

De Redactia Observator la 16.03.2021, 16:15
Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză, dacă se suspendă vaccinarea cu AstraZeneca
- Getty Images

Întrebat, marți, în conferință de presă, despre situația celor vaccinați cu prima doză a vaccinului de la compania AstraZeneca, în cazul în care se decide suspendarea folosirii acestui ser, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că se vor face precizări pentru asigurarea schemei de vaccinare, însă deocamdată discuția este prematură, relatează Mediafax.

„Este o decizie medicală care sunt convins că o vom detalia mai mult în momentul în care Agenția de reglementare Europeană va recomanda acest lucru. Categoric se vor face precizări și în acest sens de a asigura schema de vaccinare și beneficiile persoanelor care au făcut prima doză de la AstraZeneca, însă în acest moment sunt discuții premature, dar este categoric faptul că este nevoie de completarea schemei de vaccinare”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări au decis să suspende imunizările cu serul britanic.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sanatate » Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză, dacă se suspendă vaccinarea cu AstraZeneca