Antena Meniu Search
x

Spitalul Modular de la Leţcani, destinat pacienţilor infectaţi cu Covid19, a fost inaugurat

Au trecut patru luni de la momentul în care Spitalul Modular de la Leţcani destinat exclusiv pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus ar fi trebuit să fie gata.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.09.2020, 11:02

Vezi și
  • Unitatea sanitară nu va primi momentan pacienţi pentru că îi lipsesc câteva avize.
  • Noul spital are în total 256 de paturi, dintre care peste 100 sunt pentru terapie intensivă.

S-a amânat de 6 ori termenul de finalizare a proiectului şi s-au cheltuit peste 10 milioane de euro. Într-un final, unitatea sanitară a fost inaugurată ieri, însă nu va primi momentan pacienţi pentru că îi lipsesc câteva avize.

Noul spital are în total 256 de paturi, dintre care peste 100 sunt pentru terapie intensivă. Nu mai puţin de 10 saloane cu un total de 130 paturi pentru pacienţi cu forme uşoare şi medii ale noului coronavirus are noul spital de Leţcani.

Dr. Florin Rosu, sef compartiment ATI Spitalul de Boli Infectioase Iasi: Se ridică într-adevăr la standardele europene fiind dotată cu tot ceea ce este necesar unei ingrijiri corespunzătoare şi eficente a unui pacient care necesită îngirjire la terapie intensivă.

Spitalul beneficiază şi de o sală de operaţie, radiologie, un laborator pentru mai multe tipuri de analize, dar şi un depozit cu toate cele necesare medicilor.

Depozitul Spitalului Modular este de asemenea plin cu toate cele necesare medicilor. Găsim aici combinezoane, viziere, măşti de protecţie şi mănuşi. Tot ceea ce au nevoie, decomandată însă spitalului îi lipsesc câteva avize.

Chiar dacă este atât de necesar, inaugurarea spitalului s-a lăsat greu aşteptată. Iniţial, teoretic acesta trebuia să fie funcţional încă din luna mai, în realitate a durat 3 luni să ajungă în România şi încă o lună ca să fie montat. La Iaşi, în ultimele săptămâni spitalele destinate pacienţilor COVID au fost la limită.

Prof. dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi: Sunt pacienţi care nu se grăbesc să plece din spital pentru că nu sunt în siguranţă, chiar dacă din punct de vedere medical au test negativ şi nu se simt în siguranţă acasă, nici medical vorbind, nici psihologic vorbind, nu este corect să-i trimitem acasă.

Spitalul a costat 13,2 milioane de euro, bani de la bugetele Consiliilor Judeţene din Iaşi şi Neamţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Sanatate » Spitalul Modular de la Leţcani, destinat pacienţilor infectaţi cu Covid19, a fost inaugurat