Antena Meniu Search
x

Video Cinci spitale din ţară au intrat în carantină din cauza valului de viroze. Noile reguli pentru vizitatori

Cinci spitale din ţară şi-au suspendat programul de vizite, din cauza numărului mare de viroze. Vorbim despre unităţi din Câmpina, Bistriţa Năsăud, Iaşi, Hunedoara şi Sfântu Gheorghe. La spitalul de boli infecțioase Sfânta Parascheva din Iași sunt aproximativ 100 de pacienți internaţi cu afecțiuni virale ale aparatului respirator. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.01.2023, 13:44

Vezi și

Încă de pe data de 6 ianuarie, conducerea spitalulu de boli infecțioase din Iași a anunțat că pentru o perioadă nedeterminată sunt sistate toate vizitele din cauza numărului mare de cazuri de viroze respiratorii, pneumonii și gripă care s-au înregistrat în ultima perioadă. 

Exista riscul ca vizitatorii să contracteze boala de la pacienții internați sau să o aducă în pavilioanele unde sunt tratați pacienți care au alte probleme de sănătate. 

Toți cei care vin cu diverse pachete pentru rudele internate le lasă la poartă, cu numele pacientului și pavilionul în care trebuie să ajungă. Apoi asistenții sau infirmierii vin și preiau pachetele pentru pacienți. Există și o excepție pentru cazurile extrem de grave, internate la ATI. Acolo, aparținătorii pot face o vizită în baza unei programări, nu mai mult de 10 minute. Înainte trebuie să se testeze pentru gripă sau Covid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sanatate » Cinci spitale din ţară au intrat în carantină din cauza valului de viroze. Noile reguli pentru vizitatori