Antena Meniu Search
x

Cum ne pregătim pentru analizele uzuale de sânge

Analizele de sânge pot depista, chiar din stadii incipiente, afecţiuni grave, precum anemii, infecţii şi chiar leucemie. Un sfert dintre români spun că nu au făcut niciodată analizele de sânge, în vreme ce 1 din 4 români nu s-a prezentat la medic în ultima vreme pentru recoltare.

de Redactia Observator

la 09.04.2024, 14:20

Vezi și

Cum ne pregătim pentru analizele uzuale?

Doctor Florin Ceauşu, medicină generală: Sunt mai multe de pregătit înainte de recoltare. Înainte de a ne gândi să facem o recoltare, să avem două, trei zile pregătitoare, în care să ne hidratăm corespunzător, să bem cam 2,5 litri de apă pe zi, media, în combinaţie cu celelalte alimente, în funcţie şi de activitatea fizică zilnică. De ce facem lucrurile astea? Ca să pregătim un pat venos corespunzător. (...) În ceea ce priveşte alimentaţia ar trebui o pauză de 8 - 12 ore înainte de recoltare, doar apă, fără sucuri dulci sau alte gustări. Dimineaţa, înainte de recoltare, un pahar, două de apă neapărat. 

Şi cafea?

Doctor Florin Ceauşu, medicină generală: Este corect în funcţie de ceea ce pregătim să recoltăm şi în funcţie şi de ce spune medicul care doreşte să afle nişte analize. Dacă vrem un set limitat putem folosi cafeaua. De exemplu, în profilul lipidic. Facem doar profilul lipidic, colesterol, trigliceride, putem bea într-o dimineaţă o cafea neagră, dar dacă vrem o plajă mai largă de investigaţii e bine ca nici măcar să nu fumăm. 

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Sanatate » Cum ne pregătim pentru analizele uzuale de sânge