Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum recunoaştem simptomele unei gripe sezoniere. Semnalul de alarmă care ar trebui să ne trimită la medic

Virozele sufocă spitalele din toată ţara. Cazurile au crescut cu 30% de la o săptămână la alta, iar medicii vorbesc despre cifre asemănătoare cu cele din vârful pandemiei Covid. La ce să ne aşteptăm în perioada următoare şi cum să facem diferenţa între viroză, gripă sau Covid.

de Andreea Milea

la 27.12.2023 , 13:21

Cea mai mare diferenţă în ceea ce priveşte simptomele, la gripă acestea apar din prima zi şi sunt extrem de severe: febră, dureri musculare, oboseală accentuată, tuse, sunt lucruri după care ne putem ghida astfel încât să ne dăm seama dacă este vorba despre gripă sau despre o viroză. Medicii ne recomandă totuşi testarea, ca tratamentul să fie cel corect iar perioada de vindecare să fie cât mai rapidă. În ultima săptămână numărul de cazuri a crescut extrem de mult, o spun şi medicii infecţionişti.

Camerele de gardă sunt pline de câteva zile, din ce în ce mai mulţi oameni ajung cu gripă sau viroză, iar numărul lor a crescut deja cu 30% comparativ cu săptămâna trecută. La camera de gardă a Spitalului "Matei Balş" din Capitală ajung în fiecare zi 200 de pacienţi fi cu gripă sau cu alte infecţii respiratorii, aproape la fel de mulţi ca în vârful pandemiei de Covid, atunci când ajungeau tot aici 300 de pacienţi infectaţi.

Medicii se aşteaptă ca în perioada următoare numărul celor viroze să crească. Este o perioadă extrem de plină întrucât s-au suprapus mai multe patologii, gripe, viroze, epidemia de rujeolă dar şi alte infecţii respiratorii.

Vezi și
Andreea Milea Like

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sănătate » Cum recunoaştem simptomele unei gripe sezoniere. Semnalul de alarmă care ar trebui să ne trimită la medic