Antena Meniu Search
x

Doliu în lumea medicală din Oltenia. Renumitul chirurg, Dan Mogoş, ucis de COVID-19

Este doliu în lumea medicala din Oltenia. Un renumit chirurg a încetat din viață după o luptă lungă cu noul coronavirus. Decesul a lăsat mută o întreagă comunitate și este cu atât mai șocant cu cât medicul de 72 de ani nu avea comorbidități.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 01.11.2020, 13:10

Vezi și
  • Până să ajungă în Capitală, a fost internat mai întâi în Craiova.
  • Medicii spun că ar fi vrut să plece acasă, tot din dorinţa de a elibera patul pentru alţi pacienţi.

Este doliu în lumea medicala din Oltenia. Un renumit chirurg a încetat din viață după o luptă lungă cu noul coronavirus. Decesul a lăsat mută o întreagă comunitate și este cu atât mai șocant cu cât medicul de 72 de ani nu avea comorbidități.

Mereu vesel. Plin de energie şi cu o vorbă bună pentru oricine. Aşa rămâne chirurgul craiovean Dan Mogoş în amintirea celor care l-au cunoscut. A pierdut lupta cu noul coronavirus vineri, după mai multe săptămâni de boală.

Gabriel Mogoş, fiu: Toate eforturile, atât ale mele, ale familiei, ale colegilor de aici, dar mai ales ale colegilor din Bucureşti, pentru că acolo a petrecut ultimele săptămâni din viaţă, au fost în zadar.

Până să ajungă în Capitală, a fost internat mai întâi în Craiova. Medicii spun că ar fi vrut să plece acasă, tot din dorinţa de a elibera patul pentru alţi pacienţi.

Dr. Adriana Georgescu Spit. "Victor Babeş" Craiova: Că să nu deranjeze pe nimeni, nici pe noi în spital sau eu ştiu ce a gândit el sau cum a gândit. A venit în gardă să se interneze. O stare nu rea, dar nici grozav de bună. Totuşi, păstrându-şi simţul umorului. În sensul că mă întreba "Tu care eşti, că nu ştiu ce să zic, bună ziua sau sărut mâna."

Domn Profesor a trăit pentru pacienţii săi. A operat până în de ziua de dinainte de a avea primele simptome. Tot ce îşi dorea era să se întoarcă la bolnavi.

Doar boala care nu l-a mai cruţat a putut să îl despartă pe medicul Mogoş de aceia cărora le-a dedicat întreaga viaţă. Atunci când a plecat din spital pentru că nu se simţea foarte bine, nu s-a gândit nicio clipă că nu va mai reveni vreodată aici.

Prof. Dr. Ion Georgescu, medic chirurg: Nimeni nu se aştepta la un asemenea sfârşit. E o mare pierdere. Oameni de o asemenea valoare greu se mai formează. 

În cifre, povestea doctorului Mogoş înseamnă 15 mii de intervenţii chiurgicale şi peste 50 de ani la căpătâiul pacienţilor. A fost medic în spitalul de urgenţă Cantacuzino, la Fundeni, Spitalul Judeţan din Craiova şi Spitalul Căi Ferate.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Doliu în lumea medicală din Oltenia. Renumitul chirurg, Dan Mogoş, ucis de COVID-19