Doliu în lumea medicală din Oltenia. Renumitul chirurg, Dan Mogoş, ucis de COVID-19

De Cristina Oprea.
Publicat: 01.11.2020, 08:38.
Actualizat: 01.11.2020, 13:10

Este doliu în lumea medicala din Oltenia. Un renumit chirurg a încetat din viață după o luptă lungă cu noul coronavirus. Decesul a lăsat mută o întreagă comunitate și este cu atât mai șocant cu cât medicul de 72 de ani nu avea comorbidități.

Este doliu în lumea medicala din Oltenia. Un renumit chirurg a încetat din viață după o luptă lungă cu noul coronavirus. Decesul a lăsat mută o întreagă comunitate și este cu atât mai șocant cu cât medicul de 72 de ani nu avea comorbidități.

Mereu vesel. Plin de energie şi cu o vorbă bună pentru oricine. Aşa rămâne chirurgul craiovean Dan Mogoş în amintirea celor care l-au cunoscut. A pierdut lupta cu noul coronavirus vineri, după mai multe săptămâni de boală.

Gabriel Mogoş, fiu: Toate eforturile, atât ale mele, ale familiei, ale colegilor de aici, dar mai ales ale colegilor din Bucureşti, pentru că acolo a petrecut ultimele săptămâni din viaţă, au fost în zadar.

Până să ajungă în Capitală, a fost internat mai întâi în Craiova. Medicii spun că ar fi vrut să plece acasă, tot din dorinţa de a elibera patul pentru alţi pacienţi.

Dr. Adriana Georgescu Spit. "Victor Babeş" Craiova: Că să nu deranjeze pe nimeni, nici pe noi în spital sau eu ştiu ce a gândit el sau cum a gândit. A venit în gardă să se interneze. O stare nu rea, dar nici grozav de bună. Totuşi, păstrându-şi simţul umorului. În sensul că mă întreba "Tu care eşti, că nu ştiu ce să zic, bună ziua sau sărut mâna."

Domn Profesor a trăit pentru pacienţii săi. A operat până în de ziua de dinainte de a avea primele simptome. Tot ce îşi dorea era să se întoarcă la bolnavi.

Doar boala care nu l-a mai cruţat a putut să îl despartă pe medicul Mogoş de aceia cărora le-a dedicat întreaga viaţă. Atunci când a plecat din spital pentru că nu se simţea foarte bine, nu s-a gândit nicio clipă că nu va mai reveni vreodată aici.

Prof. Dr. Ion Georgescu, medic chirurg: Nimeni nu se aştepta la un asemenea sfârşit. E o mare pierdere. Oameni de o asemenea valoare greu se mai formează.

În cifre, povestea doctorului Mogoş înseamnă 15 mii de intervenţii chiurgicale şi peste 50 de ani la căpătâiul pacienţilor. A fost medic în spitalul de urgenţă Cantacuzino, la Fundeni, Spitalul Judeţan din Craiova şi Spitalul Căi Ferate.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

Detalii tulburătoare  despre ultimele momente din viaţa lui Alexandru, tânărul ucis de urs în timp ce alerga
1
Social • pe 13.04 la 20:10

Un sportiv care se antrena în munţi a fost găsit mort lângă bârlogul unei ursoaice. Bărbatul de 39 de ani din Azuga alerga prin pădure când a fost surprins de fiara sălbatică. Alexandru s-ar fi luptat cu ursul, dar nu a avut nicio şansă. Prietenii lui salvamontişti i-au găsit trupul la o zi după ce a fost anunţată dispariţia bărbatului.

PARTENERI
Sergiu, tatăl călăreț, spune adevărul, după ce a vândut casa din donațiile de la Cătălin Moroșanu! De ce a fost nevoit să ia această decizie
spynews.ro
Reacția incredibilă a iubitei lui Vlad Voiculescu după ce a fost demis: Vor ieși la suprafață multe
gandul.ro
`Ne bucurăm să te vedem, boss!` Ion Țiriac, cu un discurs genial în spaniolă, i-a lăsat mască pe oficialii turneului din Barcelona | VIDEO
prosport.ro
A ajuns acasă mai devreme și și-a surprins soția în baie. Când a deschis ușa a încremenit. Ce făcea femeia, fără ca el să știe
redactia.ro
A depășit perioada grea din viața lui, iar acum a devenit tată. Cum arată soția actorului din Home Alone
CaTine.ro
Thalia într-o ipostază inedită. Fotografia care i-a distrat pe fani
tvhappy.ro
La ce cascadorii sunt supuși pacienții, ca să fie urcați cu targa în TIR-urile ATI. IMAGINEA ANULUI
libertatea.ro
Acuzații șocante făcute de un jucător cotat de Dinamo la 4 milioane de euro: „Se dădea la mămicile jucătorilor!”
GSP
”Unde dai și unde crapă!” Șapte muzicieni americani fac furori peste Ocean cu folclor românesc
money.ro
Gigi Becali, război total cu o femeie pentru 1.800 de euro. Decizia care l-a înfuriat pe omul de afaceri
as.ro
Tatăl unei vedete din România, eliberat din închisoare după ce 11 ani a fost urmărit de poliţie pentru trafic de droguri de mare risc
as.ro
Vedeta care se zbate între viață și moarte. A ajuns să fie desfigurată: "Chipul meu frumos a fost mutilat"
as.ro