Antena Meniu Search
x

Focar de infectări la Tribunalul şi Judecătoria din Sibiu. 35 de angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus

35 de angajaţi de la Tribunalul şi Judecătoria din Sibiu au fost confirmaţi cu coronavirus. Oamenii au fost testaţi după ce au fost înregistrate câteva cazuri de infectare la cele două instanţe.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 10.11.2020, 16:35

170 de persoane au fost testate
35 de angajaţi ai Tribunalului şi Judecătoriei din Sibiu au fost confirmaţi cu coronavirus - Profimedia Images
  • 170 de persoane din cadrul Tribunalului şi Judecătoriei din Sibiu au fost testate
  • Potrivit ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, 546 de angajaţi ai instanţelor au fost infectaţi cu SARS-CoV-2
  • Cele mai importante ştiri ale zilei, la Observator 19

După depistarea primelor cazuri de coronavirus din cadrul Tribunalului şi Judecătoriei din Sibiu, alte 170 de persoane au fost testate, potrivit news.ro. Dintre acestea, 35 au fost depistate cu COVID-19. 

Dintre cei 35 de angajaţi ai celor două instanţe fac parte judecători, grefieri, grefieri arhivari, grefieri registratori, precum şi personal din cadrul departamentului economico-financiar şi administrativ.

În această perioadă, Tribunalul Sibiu şi Judecătoria Sibiu depun eforturi pentru a lua toate măsurile necesare, astfel încât activitatea de judecată să nu fıe afectată.

Noul focar vine în contextul în care ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că, potrivit datelor pe care le-a primit de la reprezentanţii Curţilor de Apel din România, 546 de angajaţi ai instanţelor au fost infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Dintre aceştia, cinci cazuri se află la Terapie Intensivă. De asemenea, au fost fost constatate trei decese în rândul personalului din instanţele de judecată.

Cătălin Predoiu a precizat că ministerul a alocat aproape 35 de milioane de lei, pentru asigurarea măsurilor necesare prevenirii îmbolnăvirilor în instituţiile care ţin de justiţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Focar de infectări la Tribunalul şi Judecătoria din Sibiu. 35 de angajaţi au fost confirmaţi cu coronavirus