Antena Meniu Search
x

Focar uriaş COVID-19 pe Muntele Athos, unde 50% din populaţie a fost infectată. BOR dezminte informaţia

Deşi se anunţa iniţial că peste 1.000 de cazuri de Covid-19 au fost depistate în rândul călugărilor de pe Muntele Athos, BOR dezminte informaţia.

de Redactia Observator

la 16.09.2021, 22:16

Update:  În urma apariției în presă a unei știri care a ridicat mari semne de întrebare prin titlul ei strident și panicard, știre referitoare la presupusa îmbolnăvirea în masă a monahilor de la Muntele Athos, Schitul românesc Prodromu din Grecia a transmis următoarea dezmințire.  

Ştire iniţială: Peste 1000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în rândul călugărilor de pe Muntele Athos, iar opt monahi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 au murit. Un raport publicat recent redă realitatea dură de pe Muntele Athos. În mănăstirile din Grecia a fost înregistrată o creştere importantă a numărului de infecţii, cu mii de cazuri depistate în rândul călugărilor. Dintre aceştia, câteva zeci au fost internaţi în unităţile de terapie intensivă, scrie greekcitytimes.com, citat de news.ro.

Pe Muntele Athos, situaţia epidemică a luat o amploare deosebită, 50% din populaţie fiind infectată. Doar în mănăstirea Petrinou Dasou din Thessaly a fost înregistrat un deces asociat COVID-19, în timp ce 25 de persoane au fost spitalizate. Câţiva dintre cei internaţi provin de la mănăstirea Meteora. De asemenea, în Agios Nektarios din Aegina, au fost înregistrate 16 cazuri de îmbolnăvire, iar în mănăstiri din Evros şi Evia a fost confirmat câte un deces.

Pe de altă parte, între mănăstirile în care au fost respectate recomandările sanitare se numără Evangelismos din Halkidiki şi Agios Ioannis Sourotis, unde toţi călugării au fost vaccinaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Focar uriaş COVID-19 pe Muntele Athos, unde 50% din populaţie a fost infectată. BOR dezminte informaţia