Antena Meniu Search
x

Video Imagini filmate cu drona: Ambulanțele stau la coadă în fața spitalelor COVID din Iași, nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați

Nu mai sunt locuri pentru pacienții cu COVD-19, nici măcar pentru cei care nu au nevoie de oxigen, în spitalele din Iași, astfel că s-a apelat la spitalele non-COVID, iar ambulanțele așteaptă în curțile unităților medicale preluarea bolnavilor când se eliberează câte un loc.

de Redactia Observator

la 07.10.2021, 18:37

Vezi și

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a spus, joi, că nu mai sunt locuri în spitalele din Iași nici pentru persoanele care nu au nevoie de oxigen. "Persoanele simptomatice care nu au nevoie de oxigen nu au loc în spital. Acum am discutat cu Spitalul CFR, cu Spitalul de Recuperare, cu Spitalul de Boli Infecțioase, să vedem, să evalueze care dintre cazuri ar putea fi externate ca să mai preluăm din UPU, care este plină. Nu mai știu câte zeci sunt acolo", a spus dr. Cepoi.

Coadă de ambulanțe în fața Spitalului de Boli Infecțioase

Potrivit acestuia, la Spitalul de Boli Infecțioase sunt în prezent încă 5 ambulanțe cu pacienți care au nevoie de oxigen, dar există niciun loc în spital pentru ei. "Stau în continuare în ambulanțe până când o să reușim să găsim un loc în altă parte. Azi-noapte, la ora 2.30 erau 7 ambulanțe în curtea spitalului de Boli Infecțioase. Pacienții au fost puși în ambulanțe pentru transport victime multiple câte doi până când s-a reușit să găsim locuri în UPU la Militar și la Spitalul de Neurochirurgie din locurile pentru pacienții non COVID", mai spune dr. Vasile Cepoi.

În judeţul Iaşi au fost confirmate până miercuri 51.449 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19, din care 614 în ultimele 24 de ore. Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore s-au efectuat 94 externări și s-au înregistrat 11 decese, numărul deceselor de la debutul pandemiei fiind de 1.096.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Imagini filmate cu drona: Ambulanțele stau la coadă în fața spitalelor COVID din Iași, nu mai sunt locuri pentru pacienții infectați