Antena Meniu Search
x

Ministrul Sănătăţii vânează şpaga din spitale. Rafila: Obiceiurile acestea nu dispar dintr-o dată, dar se pot reduce treptat

Ministrul Alexandru Rafila a activat Corpul de Control, iar membrii acestuia vor începe verificări amănunţite în toate unităţile din ţară. Decizia a fost luată după apariţia mai multor fapte de natură penală. Cele mai recente sunt în Iaşi şi Brasov, unde lucrează medicii Eduard Belu şi Dan Tesloianu. Vorbim despre doctorii acuzaţi că au preluat dispozitive cardiace de la cadavre pentru a le implanta, ulterior, propriilor pacienţi. Un alt caz este cel al şefei Secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean cercetată pentru multiple infracţiuni de luare de mită. 

de Redactia Observator

la 03.03.2023, 14:17

Vezi și

”Este încă o problemă la care trebuie să lucrăm toţi, cea legată de mentalităţi vechi. Obiceiurile acestea nu dispar dintr-o dată, dar se pot reduce treptat prin informare şi educare”, a transmis ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. Acţiunile vin după ce autorităţile judiciare au constatat mai multe cazuri de luare de mită în formă continuată în unităţi sanitare din ţară.

60 de spitale vor beneficia de finanţare prin PNRR

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, anunţă, vineri, că numărul spitalelor incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă care vor beneficia de finanţare pentru reducerea infecţiilor asociate actului medical a crescut de la 25, cât fusese prevăzut iniţial, la 60, iar vineri a fost încheiată evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul acestor infecţii.

”Astăzi am încheiat evaluarea pentru dezvoltarea structurilor care se ocupă de controlul infecţiilor în spitale. Ştiţi bine că prin PNRR am avut o astfel de activitate în care trebuia să finanţăm minim 25 de unităţi sanitare, am reuşit să extindem numărul lor la 60. Evaluarea este încheiată, lista lor va fi în consultare, după care vom semna contractele de finanţare.

La partea de ambulatorii deja am încheiat această activitate, iar începând din cursul săptămânii viitoare o să putem să începem să semnăm contractele de finanţare pentru cele 27 de spitale din PNRR care trebuie să fie construite până la jumătatea anului 2026”, a anunţat Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la Spitalul pentru Copii Grigore Alexandrescu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Sanatate » Ministrul Sănătăţii vânează şpaga din spitale. Rafila: Obiceiurile acestea nu dispar dintr-o dată, dar se pot reduce treptat