Antena Meniu Search
x

Numărul total de cazuri de Covid-19 a depăşit 400 de milioane la nivel global

Numărul total de cazuri de Covid-19 a depăşit miercuri 400 de milioane, la nivel global potrivit unei analize efectuate de agenţia de presă Reuters. Acest lucru face ca sistemele de sănătate din mai multe țări să se afle la limita capacității.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 09.02.2022, 16:30

Peste 400 de milioane de oameni aufost infectaţi de la începutul pandemiei
Peste 400 de milioane de oameni aufost infectaţi de la începutul pandemiei - Shutterstock

Varianta Omicron, care domină creșterea cazurilor în întreaga lume, reprezintă aproape toate cazurile noi raportate zilnic. Mai mult de 2 milioane de cazuri sunt în acest moment raportate în medie în fiecare zi, la nivel global, potrivit analizei. Decesele au crescut cu 70% în ultimele cinci săptămâni, pe baza mediei de șapte zile.

A fost nevoie de peste o lună pentru ca numărul cazurilor de COVID să ajungă la 400 de milioane de la 300 de milioane, comparativ cu cinci luni pentru ca numărul să ajungă la 300 de milioane de la 200 de milioane, potrivit Reuters. Pandemia a ucis peste 6 milioane de oameni în întreaga lume de la începutul său.

Primele cinci țări care raportează cele mai multe cazuri în medie pe șapte zile - Statele Unite, Franța, Germania, Rusia și Brazilia - reprezintă aproximativ 37% din toate cazurile noi raportate la nivel mondial.

Un nou prag al infecţiilor din pandemie

Pe acelaşi subiect

Statele Unite ale Americii se află în fruntea clasamentului mondial, cu cele mai multe cazuri raportate în fiecare zi, cu un milion de cazuri noi raportate în țară la fiecare trei zile. Vineri, țara a depășit 900.000 de decese asociate infecţiei cu COVID.

Aproximativ jumătate din noile infecții raportate la nivel mondial au provenit din țări din Europa, 21 de țări fiind încă la vârful curbei de infecție. Regiunea a raportat peste 131 de milioane de cazuri și peste 2 milioane de decese legate de COVID de la începutul pandemiei.

Cea mai comună formă a variantei Omicron, BA.1, a reprezentat 98,8% din cazurile secvențiate trimise în baza de date publică de urmărire a virușilor GISAID începând cu 25 ianuarie. Dar mai multe țări raportează creșteri recente ale subvarianței cunoscute sub numele de BA.2 , conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sanatate » Numărul total de cazuri de Covid-19 a depăşit 400 de milioane la nivel global