Antena Meniu Search
x

Rusia relaxează unele restricţii legate de Covid-19, chiar dacă numărul cazurilor de Omicron este în creştere

Rusia a atenuat duminică unele restricţiile legate de Covid-19, a anunţat autoritatea pentru sănătatea consumatorilor, în pofida raportării unui număr record de cazuri zilnice, pe măsură ce varianta Omicron se răspândeşte în toată ţara, transmite Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 07:12

Rusia relaxează unele restricţii legate de Covid-19, chiar dacă numărul cazurilor de Omicron este în creştere
- Profimedia

Numărul infecţiilor zilnice a crescut din ianuarie, dar varianta foarte transmisibilă Omicron nu a dus la o creştere semnificativă a deceselor, iar Kremlinul a respins recent preocupările legate de riscul unor noi restricţii. Potrivit ultimului ordin al autorităţii de supraveghere a sănătăţii consumatorilor, de duminică oamenii nu mai sunt obligaţi să se autoizoleze după ce iau contact cu cei bolnavi de Covid-19.

Numărul de cazuri noi zilnice în Rusia au depăşit 177.000

La Moscova, şcolile şi creşele ar putea pune capăt cerinţelor de izolare pentru elevi din această săptămână, a anunţat grupul operativ pentru coronavirus al capitalei. La începutul săptămânii trecute, Anna Popova, şefa autorităţii de reglementare, a spus că unele dintre restricţii nu mai aveau sens, deoarece varianta Omicron se răspândeşte prea repede.

Până la 20% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus din Rusia şi 40% dintre persoanele din Moscova nu au simptome. Ordinul de ridicare a restricţiilor vine în timp ce numărul de cazuri noi zilnice în Rusia au depăşit 177.000, în comparaţie cu mai puţin de 16.000 pe zi în urmă cu o lună, a declarat grupul de lucru guvernamental pentru coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Rusia relaxează unele restricţii legate de Covid-19, chiar dacă numărul cazurilor de Omicron este în creştere