Antena Meniu Search
x

Mai multe landuri din Germania vor să relaxeze restricţiile pentru Covid-19, chiar dacă numărul cazurilor este în creştere

Mai multe landuri germane intenţionează să relaxeze restricţiile legate de coronavirus, în pofida creşterii numărului de persoane infectate, au declarat luni oficialii, pe măsură ce se atenuează îngrijorările cu privire la presiunea pe care varianta Omicron ar putea să o exercite asupra sistemului de sănătate, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 08.02.2022, 08:40

Mai multe landuri din Germania vor să relaxeze restricţiile pentru Covid-19, chiar dacă numărul cazurilor este în creştere
- Profimedia

Germania a raportat luni 95.267 de noi cazuri zilnice, o creştere cu 22% faţă de aceeaşi zi a săptămânii trecute. Cu toate acestea, rata de spitalizare de şapte zile la 100.000 de persoane a scăzut la 5,4, cea mai scăzută din mai mult de două luni. Oficialii landului Bavaria au declarat luni că statul ridică interdicţia de noapte pentru restaurante şi reduce restricţiile privind evenimentele sportive şi culturale.

Landul vecin Brandenburg, al Berlinului, urmează să decidă marţi cu privire la relaxarea restricţiilor în comerţul cu amănuntul şi ar putea permite celor nevaccinaţi să intre în unele magazine cu mască, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului landului, într-un comunicat. Alte regiuni, cum ar fi Saxonia şi Schleswig-Holstein, au anunţat reducerea restricţiilor săptămâna trecută.

Ministrul Sănătăţii: "A te relaxa la numărul maxim de cazuri înseamnă să torni ulei pe foc"

Liderii landurilor ar putea discuta despre relaxarea regulilor la următoarea lor întâlnire din 16 februarie, a declarat luni ministrul federal al Sănătăţii, Karl Lauterbach, adăugând că se aşteaptă ca restricţiile să fie relaxate cu mult înainte de Paşte. Cu toate acestea, Lauterbach a avertizat cu privire la măsurile de relaxare premature, invocând rata relativ mare de nevaccinare a Germaniei.

"A te relaxa la numărul maxim de cazuri înseamnă să torni ulei pe foc", a declarat Lauterbach, citat de ziarul Bild. Un sondaj al institutului INSA publicat duminică a arătat că germanii sunt împărţiţi în această problemă. Aproximativ 49% dintre germani sunt în favoarea relaxării, în timp ce 44% sunt împotrivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Mai multe landuri din Germania vor să relaxeze restricţiile pentru Covid-19, chiar dacă numărul cazurilor este în creştere