Antena Meniu Search
x

OMS estimează că numărul real al deceselor provocate de coronavirus în lume este de ”șase până la opt milioane”

Numărul persoanelor care au murit din cauza pandemiei este de până la 3 ori mai mare decât bilanțul deceselor Covid raportate oficial, a declarat vineri Organizația Mondială a Sănătății.

de Redactia Observator

la 21.05.2021, 16:36

OMS estimează că numărul real al deceselor provocate de coronavirus în lume este de ”șase până la opt milioane”
O familie își îngroapă ruda decedată de Covid în India - Profimedia

Până în prezent, în întreaga lume, peste 3,4 milioane de decese au fost atribuite oficial Covid-19 de când boala a apărut pentru prima dată în China la sfârșitul anului 2019. Dar, potrivit unui raport al OMS, în lume au murit mult mai mulți oameni din cauza pandemiei, fie din cauza Covid, fie pentru că nu au putut primi tratament pentru alte afecțiuni.

"Decesele totale sunt de cel puțin două până la trei ori mai mari decât cele raportate oficial", a declarat reporterilor Samira Asma, directorul general adjunct al OMS. În 2020, raportul a constatat că au existat cel puțin trei milioane de decese în exces cauzate direct sau indirect de Covid-19, în timp ce numărul oficial al deceselor cauzate de SARS-CoV-2 a fost de 1,8 milioane la sfârșitul anului.

La nivel regional, morțile în exces pentru America s-au ridicat la 1,46 milioane și până la 1,21 milioane în regiunea europeană în 2020, cu 60% și 50% mai mult decât decesele Covid raportate, se arată în raport. Întrebat cât de multe decese în exces ar putea fi atribuite pandemiei până astăzi la nivel global, Asma a spus că „ aproximativ șase până la opt milioane de decese ar putea fi o estimare”. OMS cooperează cu mai multe țări „pentru a înțelege adevăratul efect uman al pandemiei, astfel încât să putem fi mai bine pregătiți pentru următoarea urgență”, a spus ea.

Discrepanța este cauzată de mai mulți factori, incluzând raportarea întârziată cu privire la decesele provocate de Covid într-o serie de țări și faptul că multe persoane au murit de Covid fără a fi testate. "Acest lucru a făcut că multe dintre statisticile oficiale Covid-19 să fie incomplete", a declarat reporterilor analistul OMS, William Msemburi. În plus, a spus el, există „decese care pot fi atribuite condițiilor dificile în care trăiesc mulți oameni din lume din cauza pandemiei”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sanatate » OMS estimează că numărul real al deceselor provocate de coronavirus în lume este de ”șase până la opt milioane”