Antena Meniu Search
x

Video Premierul Cîţu: "În acest moment, singura modalitate de a ieşi din această situaţie şi de a reveni la normalitate este campania de vaccinare"

Florin Cîţu a anunţat că singura modalitate de a ieşi din criza generată de pandemia de coronavirus este campania de vaccinare, pe care autorităţile o vor accelera în perioada următoare. Premierul Cîţu a precizat că şi criza paturilor de la ATI va fi rezolvată.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 19.03.2021, 14:32

Florin Cîţu este de părere că vaccinarea este singura şansă de a reveni la normalitate - Mediafax Foto / Alexandru Dobre

Campania de vaccinare - singura şansă de a ieşi din criză, spune Cîţu

Florin Cîţu: "În acest moment, singura modalitate de a ieşi din această situaţie şi de a reveni la normalitate este campania de vaccinare. Ne concentrăm pe continuarea campaniei de vaccinare. Mi s-a spus că din 5 aprilie se va putea suplimenta cu 10% locurile sau numărul persoanelor care pot fi vaccinate în centrele militare.  În etapa a 3-a sunt deschise tuturor persoanelor. Vom face tot ce este posibil să accelerăm. Primim şi mai multe doze de vaccin în aprilie, decât erau programate. Soluţia pentru a ieşi cât mai repede este campania de vaccinare de succes şi să respectăm normele în vigoare".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, premierul Cîţu a precizat că există un plan pentru a rezolva lipsa locurilor la Terapie Intensivă.

Florin Cîţu: "El va fi prezentat, am avut o discuţie cu ministrul Sănătăţii şi cu Raed Arafat, vom avea câteva întâlniri în acest weekend, pentru a evalua situaţia şi să vedem exact elementele care pot fi adăugate în perioada următoare. Aştept ministerul Sănătăţii să mă informeze. Ministerul Sănătăţii sigur se ocupă de suplimentarea paturilor pentru ATI"

Premierul a discutat şi despre Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), precizând că,  după bugetul României, a fost al doilea test al coaliţiei de guvernământ. "Arată foarte clar că această coaliţie este unită şi puternică. Având în vedere că PNRR trebuie implementat până în 2026 se pare că trebuie să fim aici şi după 2024, ca să ne asigurăm că este implementat. Alocăm resurse importante pentru infrastructură rutieră şi feroviară. Şi autostrăzi vrem să facem prin acest program. Vrem să construim spitale noi. Această finanţare, o şansă pe care nu o putem rata"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sanatate » Premierul Cîţu: "În acest moment, singura modalitate de a ieşi din această situaţie şi de a reveni la normalitate este campania de vaccinare"