Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Primul control oftalmologic şi stomatologic la copii

Un adult sănătos este un copil crescut sănătos. Întrebarea este cum facem asta, ca părinţi? Nu există manuale pentru aşa ceva. Există în schimb specialişti care ne pot sfătui ce anume şi mai ales când trebuie să facem. Vederea copiilor trebuie verificată încă din primele luni de viaţă. Iar vizita la dentist va fi programată atunci cand apare primul dinte

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 05.06.2023 , 14:13

La naştere, vederea copilului nu este dezvoltată complet. Pot exista afecţiuni pe care, tocmai din cauza vârstei, copilului îi este imposibil să le semnaleze. Oftalmologii recomandă ca primul consult să fie făcut între vârsta de şase luni şi un an. Printre primele afecţiuni oculare care putea fi depistate sunt viciile de refracţie. Acesta este momentul în care apare ambliopia, sau "ochi leneş", cum este denumită popular afecţiunea.

La fel de important este şi controlul stomatologic, la vârste fragede. Primul semn la care ar trebui să fie atenţi părinţii este demineralizarea. În afara de aspectul inestetic, din cauza dinţilor măcinaţi de caria de lapte, pot apărea probleme de fonaţie şi de dezvoltare a celorlalţi dinţi.

Şi nu uitaţi: în cazul copiilor sănătoşi care nu au primit niciun diagnostic, controalele de rutină trebuie repetate conform indicaţiilor medicilor.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat probleme în obţinerea adeverinţelor care vă atestă vechimea în muncă?
Observator » Sanatate » Primul control oftalmologic şi stomatologic la copii