Antena Meniu Search
x

Radu Țincu, medic ATI Floreasca: „Măștile FFP2 nu sunt recomandate populației generale”

Radu Țincu, medic ATI la spitalul Floreasca din București, spune despre măștile de protecție de tip FFP2, pe care ministrul Sănătății le recomandă pentru capacitatea lor bună de filtrare, că „dispozitivele de înaltă protecție nu sunt recomandate populației generale”, ci doar persoanelor vulnerabile.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.01.2022, 09:29

Femeie care își pune o masca FFP2 pe față
Radu Țincu, medic ATI Floreasca: „Măștile FFP2 nu sunt recomandate populației generale” - Shutterstock

„La acest moment, recomandarea Centrului de Supraveghere a Bolilor Transmisibile din Statele Unite ale Americii, ultima recomandare din 25 octombrie, prevede că măștile de înaltă protecție (precum măștile FFP2) nu sunt recomandate populației generale, acestea fiind destinate doar lucrătorilor medicali”, a afirmat Radu Țincu, pentru ziare.com.

Medicul a precizat, totuși, că autoritățile ar putea să ia în calcul folosirea acestui tip de măști – superioare și în același timp mai scumpe – în spațiile unde există aglomerație sau la interior.

”Sigur, se poate lua în discuție recomandarea de a purta aceste măști în spațiile închise, aglomerate, sau de către persoanele vulnerabile de a dezvolta o formă severă de COVID-19”, a spus medicul. 

Ministrul Sănătății recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2

Pe măsură ce autoritățile se pregătesc pentru intrarea în valul 5, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile. 

Având în vedere că noua variantă Omicron este mult mai contagioasă, iar purtarea măștii rămâne principala formă de protecție, alături de vaccin, ministrul Rafila a declarat că măștile chirurgicale sau FFP2 - care au o capacitate mai bună de filtrare, având cinci straturi - sunt cele recomandate în această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Radu Țincu, medic ATI Floreasca: „Măștile FFP2 nu sunt recomandate populației generale”